Austriecii de la Schweighofer au anuntat ca vand subsidiara Cascade Empire, care detine peste 14.000 de hectare de paduri, si divizia de management forestier, Ocol Silvic Cascade Empire, catre compania suedeza GreenGold Group, scrie Digi24.

Pana la acest moment valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.

„Padurile detinute de Cascade Empire insumeaza 14.283 hectare, localizate in regiunile Hunedoara, Gorj, Vrancea, Prahova, Buzau, Neamt si Suceava”, se arata in comunicat.

Cascade Empire achizitionase padurile respective intre anii 2003-2011 si are in prezent 19 angajati, incluzand personalul diviziei de management forestier, iar intreaga echipa va fi preluata de noul proprietar, potrivit companiei.

Cine este Holzindustrie Schweighofer

Citeste si:
Perchezitii DIICOT la Holzindustrie Schweighofer
Perchezitii DIICOT la un mare...

Holzindustrie Schweighofer a intrat pe piata romaneasca in 2003, iar in prezent opereaza in Romania trei fabrici de cherestea si doua fabrici de productie a panourilor din lemn cu un total de circa 3.100 angajati.

Compania a fost acuzata in trecut de unele ONG-uri ca ar achizitiona lemn taiat ilegal din padurile Romaniei. In iulie 2017, retailerul de materiale de constructii si amenajari interioare Leroy Merlin a anuntat ca a exclus, in perioada martie-iunie 2017, din lantul sau de aprovizionare 25 de furnizori, printre care si producatorul austriac Holzindustrie Schweighofer, deoarece acestia nu aveau certificare FSC (Forest Stewardship Council).

Anterior, si alte lanturi de bricolaj precum Hornbach sau Brico Depot Romania anuntasera ca au redus sau sistat aprovizionarea cu produse din lemn provenind de la Holzindustrie Schweighofer.

In februarie 2018, compania a anuntat ca, in medie, 70 de camioane sosesc pe zi la fabricile de cherestea din Romania si a mentionat ca a implementat un sistem prin care identifica transporturi neconforme si le refuza.

Citeste si:
Mobila vâlceană care trece Oceanul și ajunge la vânzare în SUA și...
Fabrica românească de mobilă...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Iulius și CCIR pregătesc o investiție de 3 MLD. euro în dezvoltarea Romexpo
Setari Cookie-uri