ReConstruct, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate sectorului imobiliar, ajunge in 2018 la cea de-a patra editie. Evenimentul din acest an va fi organizat pe 24 aprilie, intre orele 09.00 si 14.00, la hotel Sheraton din Bucuresti si va cuprinde doua paneluri, unul dedicat segmentelor office si rezidential, iar celalalt – sectoarelor de retail si spatii logistice si industriale. Cele doua perechi de segmente ale pietei imobiliare romanesti nu sunt alaturate intamplator, ci pentru ca, in ultimul an si jumatate, tendinta este de sinergie intre office si rezidential, pe de o parte si intre retail si spatiile logistice, pe de alta parte.

De ce nu mai putem vorbi, cum faceam pana acum cativa ani, despre fiecare segment al pietei imobiliare in parte, fara sa facem neaparat o legatura intre ele? Raspunsul la aceasta intrebare vine din realitatile pietei imobiliare din prezent, create de nevoile clientilor si beneficiarilor fiecaruia dintre aceste segmente.

Participa gratuit la conferinta. Inscrie-te aici.

De pilda, dupa cum stim cu totii, dimineata si seara, traficul din Capitala s-a transformat intr-o misiune imposibila. Ca urmare, companiile angajatoare se uita din ce in ce mai mult, atunci cand aleg cladirile de birouri in care sa-si desfasoare activitatea, la zona, specificatia tehnica si la mixul de retail din zona. Sunt aspecte care conteaza foarte mult pentru angajati si din aceasta cauza angajatorii incearca sa atraga forta de munca prin diferentiatori care au un imediat impact asupra angajatiilor. Astfel, dupa perioada in care s-au dezvoltat proiecte de spatii de birouri in proximitatea mall-urilor, consultantii imobiliari estimeaza ca numarul proiectelor de tipul mix use-office & rezidential va creste si in urmatorii ani. De asemenea, spatiile verzi si locurile de lucru neconventionale din jurul proiectelor de birouri au fost pe agendele chiriasilor si dezvoltatorilor in ultimii ani, care isi propun sa le ofere angajatilor un mediu sanatos, armonios in care sa lucreze sau sa traiasca.

Aceasta este premisa de la care vor porni discutiile despre piata imobiliara din primul panel al evenimentului ReConstruct 2018, denumit ”Cum redefinim limita dintre acasa si birou” si moderat de Marius Stanciu, redactor wall-street.ro specializat in domeniile rezidential si office. Printre speakerii din acest prim panel al ReConstruct 2018 se afla Andreea Comsa, managing director, Premier Estate Management; Mihai Paduroiu, Head of advisory & transaction services, Office, CBRE; Dorel Nita, coordonator analize imobiliare Imobiliare.ro.

In primul panel al ReConstruct 2018, participantii vor dezbate daca exista in prezent o crestere sustenabila a pietei de real estate, care sunt noii poli de cladiri de birouri si care este legatura cu efervescenta pieteie rezidentiale, dependenta ambelor tipuri de ansambluri, atat office, cat si rezidentiale, de infrastructura rutiera si de transport, care sunt dorintele generatiei Y de la noile spatii de lucru si locuire.

Participa gratuit la conferinta. Inscrie-te aici.

Sinergii intre segmentele pietei imobiliare exista si in cazul retailului si spatiilor logistice si industriale, iar aceasta tematica va fi abordata in al doilea panel al evenimentului ReConstruct 2018, ce va avea loc pe 24 aprilie la hotel Sheraton din Bucuresti. Desfasurat in intervalul orar 11.30-13.00, panelul intitulat ”Logistica retailului” va fi moderat de Andrei Panait, redactor wall-street.ro specializat in piata imobiliara, domeniile retail si spatii logistice si industriale, si se va bucura de participarea lui Sebastian Mahu, Head of Asset Management Romania in cadrul NEPI Rockcastle; a lui Cosmin Patroiu, director general TeraSteel si a lui Cristi Moga, consultant research in cadrul companiei de consultanta imobiliara Cushman&Wakefield Echinox.

Care este rolul retailului in ascensiunea segmentului de spatii logistice si industriale de anul trecut si care sunt perspectivele pentru acest an? Ce se intampla cu dezvoltarea de noi mall-uri in 2018, dupa un 2017 in care aceasta aproape ca a batut pasul pe loc? Cum se vede cresterea din logistic si industrial din perspectiva furnizorilor de materiale de constructii si de hale? Este inca infrastructura rutiera o frana in calea dezvoltarii pe mai departe a segmentului de spatii industriale si logistice? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile la care vor fi oferite raspunsuri in cadrul discutiilor din panelul ”Logistica retailului” de la ReConstruct 2018.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri