Mall-ul AFI Cotroceni a generat cea mai mare parte a venitului operational net (NOI) inregistrat, in primele trei luni ale acestui an, de AFI Europe Romania, dezvoltator in al carui portofoliu se mai afla mall-ul AFI Ploiesti si ansamblul office AFI Park. AFI Europe Romania continua lucrarile la mall-ul AFI Brasov, la ansamblul office AFI Tech Park 1 si va demara, la sfarsitul acestei luni, lucrarile la ansamblul rezidential AFI City.

Venitul Operational Net (NOI) din activele generatoare de venit din Romania ale AFI Europe Romania a ajuns la 13,6 milioane de euro in primul trimestru al anului 2018, rezultate cu 12% mai mari fata de primul trimestru al anului 2017.

Mall-ul AFI Cotroceni a raportat un venit operational net de peste 9 milioane de euro in primele trei luni, reprezentand o crestere de 8% fata de primul trimestru din 2017. Numarul de vizitatori din AFI Cotroceni a crescut la 56.000 pe zi in primul trimestru, o crestere de 13% comparativ cu T1 2017, datorata in principal extinderii magazinului Zara la o suprafata de 4.000 de metri patrati si a deschiderii magazinului Peek&Cloppenburg de la finalul anului trecut. In consecinta, si vanzarile retailerilor (cifra de afaceri) au inregistrat o crestere de 6 comparativ cu T1 2017.

AFI Cotroceni, evaluat la 501 milioane de euro in 2017

Vanzarile retailerilor (cifra de afaceri) din mall-ul AFI Ploiesti, cu o suprafata totala inchiriabila de 34.000 de metri patrati, au crescut cu 11%, comparativ cu T1 2017, ajungand la peste 65 milioane de lei. Numarul de vizitatori ai mall-ului a depasit 15.000 de persoane pe zi, iar gradul de ocupare ramane constant, la 99%. Datorita rezultatelor din ce in ce mai bune, suprafata mall-ului urmeaza a fi extinsa in viitorul apropiat, potrivit reprezentantilor companiei.

Proiectul de birouri AFI Park, cu o suprafata totala inchiriabila de 70.000 de metri patrati si un venit anual estimat la 13 milioane de euro, inregistreaza un grad de ocupare de 99%. Valoarea celor cinci cladiri ale proiectului este de 165 milioane de euro, conform evaluarilor realizate in 2017.

AFI Europe Romania, mall, afi ploiesti, afi brasov, afi park, AFI City, AFI Tech Park, David Hay

„Primul trimestru al anului 2018 reprezinta o dovada a cresterii sustinute, inregistrate pentru toti parametrii: cresterea cu 12% a venitului operational net, la 13,6 milioane de euro, comparativ cu T1 2017, cresterea numarului de vizitatori in centrele comerciale, noi inchirieri de spatii de birouri in AFI Tech Park, extinderea suprafetelor totale inchiriabile ale centrelor comerciale si demararea vanzarilor pentru AFI City, primul nostru proiect rezidential. Rata de ocupare pentru activele noastre generatoare de venit este de 99%. In plus, avem in dezvoltare trei proiecte diferite: mall-ul si cladirea de birouri AFI Brasov, campusul de business AFI Tech Park, care se apropie de 40% rata de preinchiriere si proiectul rezidential AFI City. Continuam sa ne mentinem interesul pentru noi oportunitati, fie ca reprezinta dezvoltarea de noi centre comerciale ori noi spatii de birouri”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe Romania.

David Hay si-a anuntat demisia de la conducerea AFI Europe Romania pe 23 martie, dar asigura interimatul pana cand compania va numi un nou CEO.

Care sunt planurile AFI Europe Romania pentru perioada urmatoare?

Lucrarile de constructie pentru AFI Brasov avanseaza, iar mall-ul si spatiile de birouri se vor deschide in decursul anului 2019, potrivit reprezentantilor AFI Europe Romania. Mall-ul va avea o suprafata totala inchiriabila de 45.000 de metri patrati si va cuprinde 200 de magazine si unitati comerciale. Deasupra centrului comercial vor fi integrate doua cladiri de birouri Clasa A, cu o suprafata totala inchiriabila de 25.000 de metri patrati

AFI Europe Romania, mall, afi ploiesti, afi brasov, afi park, AFI City, AFI Tech Park,

In ceea ce priveste segmentul de birouri, lucrarile de constructie pentru AFI Tech Park 1 din Bucuresti urmeaza sa fie finalizate in aceasta luna, cladirea fiind preinchiriata in proportie de aproape de 40%. Primii chiriasi se vor muta pe parcursul lunii august 2018. AFI Tech Park 1 ofera o suprafata totala inchiriabila de 20.000 de metri patrati de spatii de birouri si 2.000 de metri patrati de zona comerciala (ce cuprinde printre altii o sala de fitness World Class, o cantina si Quick Service Restaurant „1 Minute”), distribuiti eficient pe opt etaje si doua niveluri de parcare subterana. AFI Tech Park 1 detine Pre-Certificarea LEED Platinum.

AFI Europe Romania, mall, afi ploiesti, afi brasov, afi park, AFI City, AFI Tech Park,

In primul trimestru al anului, AFI Europe Romania a demarat procesul de vanzare a primului proiect rezidential al companiei in Romania, AFI City, situat in Bucurestii Noi. In prima faza a constructiei sunt planificate a fi dezvoltate doua cladiri rezidentiale de 190 de apartamente, pe o suprafata construita de 16.000 de metri patrati. Constructia va incepe la finalul acestei luni. AFI City a primit pre-certificarea ROGBC (Romanian Green Building Council) ca proiect verde.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri