Globalworth Polonia a cumparat complexul Quattro Business Park din Cracovia pentru 139 de milioane de euro, reprezentand cea mai mare achizitie din istoria companiei. Mai mult, in urma acestei tranzactii, Globalworth devine cel mai mare investitor si proprietar pe segmentul de birouri din Polonia, cu peste 290.000 de metri patrati de spatii detinute pe piata locala, in valoare de 900 milioane de euro. Compania isi continua extinderea si are planificate alte tranzactii in urmatoarele luni.

Pentru Globalworth Polonia, este deja a sasea si, in acelasi timp, cea mai mare tranzactie de achizitie imobiliara individuala de la finalul anului trecut. Compania detine o serie de proprietati de birouri si cu destinatie mixta, diverse ca functionalitati si locatiei, fiind situate in Varsovia si in alte cinci piete locale majore: Wroclaw, Katowice, Lodz, Cracovia si Gdansk. Portofoliul Globalworth Polonia depaseste 345.000 de mp atat de spatii de birouri, cat si cu destinatie mixta, precum legendara Hala Koszyki din Varsovia si Renoma din Wroclaw, printre altele.

"In mai putin de jumatate de an, am reusit sa devenim liderul celei mai lichide si celei mai mari piete de birouri din regiune, caracterizata printr-o mare incredere in randul investitorilor internationali. Tranzactiile realizate in ultimele sase luni au dublat dimensiunea portofoliului Globalworth Polonia. Continuam sa vedem oportunitati interesante in Polonia si reprezinta o zona pe care ne concentram in strategia noastra de crestere", a declarat Dimitris Raptis, deputy CEO si chief investment officer la Globalworth.

Quattro Business Park, situat in cartierul Pradnik Czerwony din Cracovia, are o suprafata totala inchiriabila de aproximativ 60.000 de metri patrati si peste 1.300 de locuri de parcare. Complexul este format din 5 cladiri si are certificare BREEAM. Printre chiriasii din Quattro se numara companii precum Google, Luxoft, Medicover, Capgemini, Epam, PerkinElmer si Lundbeck.

Citeste si:
Globalworth continua extinderea cu o noua achizitie de 35,8 MIL. euro
Globalworth continua...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Globalworth, portofoliu de 2,1 miliarde de euro in Romania si Polonia