Futureal anunta un exit in valoare de 19 milioane de euro din proiectul de retail ParkLake, dezvoltat de Sonnae Siera si Caelum Development. Futureal a participat la dezvoltarea ParkLake prin finantarea Caelum Development, companie care detine 50% din centrul comercial. Grupul Futureal se va concentra in Romania pe dezvoltarile rezidentiale, prin divizia Cordia, care a anuntat recent un program de investitii in valoare de 50 de milioane de euro pentru urmatorul an de activitate, parte din planul de afaceri pe termen lung pentru piata locala.

Compania intentioneaza sa livreze pe piata din Bucuresti circa 500 de apartamente pe an, destinate segmentelor medium si medium-high. ParkLake a fost inaugurat in septembrie 2016, in urma unei investitii totale de 180 de milioane de euro. Centrul comercial are o suprafata totala inchiriabila de 70.000 de metri patrati, cu peste 200 de magazine, inclusiv 23 de restaurante, un cinematograf multiplex si parcare subterana cu pana la 2.600 de masini. Parklake a fost dezvoltat printr-un parteneriat 50% / 50% intre Sonae Sierra si Caelum Development.

"Bugetul pentru investitii al Cordia Romania pentru urmatorul an de activitate se ridica la 50 de milioane de euro. Din acesta, o parte va merge spre dezvoltarea ansamblului rezidential Parcului20, iar o alta parte este destinata altor activitati investitionale, printre care si achizitia de noi terenuri. Am achizitionat deja trei terenuri pe care intetionam sa construim 1.300 de apartamente in anii urmatori. Suntem in discutii avansate pentru alte doua terenuri in zona de centru-nord a Bucurestiului. Ritmul de dezvoltare al Cordia Romania este de a livra 500 de apartamente pe an", spune Mauricio Mesa Gomez (foto), CEO Cordia Romania.

Portofoliul de dezvoltari si active al grupului se ridica la 2,7 miliarde de euro. Recent, Cordia Romania a anuntat startul dezvoltarii Parcului20, un ansamblu rezidential cu 469 de apartamente situat in zona Expozitiei din nordul Bucurestiului. Prima faza a complexului consta in 260 unitati, a caror dezvoltare va incepe pana la sfarsitul acestui an, termenul de predare fiind septembrie 2020.

"Vedem un potential semnificativ in piata de real-estate din Romania, pentru care am gandit un program de investitii pe termen lung. Parcului20 este un proiect-pilot in portofoliul nostru de rezidential si presupune o investitie de circa 40 de milioane de euro, care urmeaza sa fie derulata pe durata a trei ani", declara Gabor Futo, fondator al Futureal Group.

Futureal, unul dintre cei mai mari dezvoltatori din Europa Centrala si de Est, se implica pe piata romaneasca prin divizia de investitii rezidentiale Cordia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri