Una dintre caracteristicile definitorii ale Vox Vertical Village, pe langa arhitectura impozanta, consta in peisagistica de exceptie. Zone generoase de verdeata, terase mari si spatii interioare aerisite; acestea sunt caracteristicile principale ale noului complex rezidential din Timisoara. E in natura noastra sa ne simtim mai linistiti atunci cand mergem in parc sau cand luam o gura de aer proaspat din gradina, astfel ca Vox Vertical Village ii face pe toti rezidentii sa se simta mai linistiti, liberi si relaxati.

Te bucuri de natura, in interior si in exterior

Terasele impunatoare sunt caracterizate in primul rand de lumina si spatialitate, designul fiind completat perfect de elementele naturale, plantele si sticla. Terasele private se concretizeaza ca spatii dedicate relaxarii, cu panorame superbe asupra Timisoarei. Experienta este uimitoare pentru intreaga familie, pentru ca atat gradinile comune, cat si lobby-urile interioare invita rezidentii la explorare si socializare.

Cum vom face cladirea verde?

Punerea in practica a unui proiect unic peisagistica nu este deloc un proces usor de realizat. Copacii nu pot fi pur si simplu comandati si plantati in ghivece. Intregul concept trebuie adaptat conditiilor climatice locale, iar copacii trebuie pregatiti inca din stadiul de pepiniera. Doar in acest fel ne putem asigura ca plantele si arborii care vor creste in Vox Vertical Village se vor dezvolta armonios si vor ramane sanatosi odata cu trecerea anilor.

Am ales sa pornim acest proiect cu ajutorul si expertiza unui peisagist local, Andrei Condoros, Presedinte al Asociatiei de peisagistica din Romania - Filiala Timisoara impreuna cu cea mai mare pepiniera din Europa: Van den Berk.

Pepinierele Van den Berk sunt specializate in cultivarea de arbori de dimensiuni medii spre foarte mari si arbusti, avand o experienta de 75 de ani in domeniu. Pepinierele Van den Berk se intind pe o suprafata de 500 de hectare, in Olanda si Germania, iar gama de copaci cultivati cuprinde peste 1600 de specii si soiuri. Copacii crescuti aici ajung in diverse zone urbane, cum ar fi centrele oraselor, spatii comerciale, parcuri si gradinile private din 35 de tari din Europa. Acest proces implica o stransa colaborare intre peisagisti, manageri ai spatiilor verzi si contractori, cu designeri si cu horticultori, pentru a crea impreuna cele mai reusite proiecte verzi. Contributia lor se face remarcata prin proiecte iconice, precum Padurea Verde Eindhoven, Louvre Paris, Opera Nationala din Atena, Bobbing Forest Rotterdam si multe altele.

Copacii la inaltime

Gradinile pe acoperis au devenit populare. Combinarea utilizarilor este o alegere frecvent intalnita, in special in ceea ce priveste ariile aflate in dezvoltare a zonelor urbane. Aceste structuri impun un numar de limitari arborilor, deoarece spatiul alocat radacinilor este unul restrans. Planificarea sustenabila a proiectelor si buna gestionare a apei sunt componente esentiale in acest caz. Un proiect de peisagistica poate fi considerat un succes numai daca aspectul final corespunde pe deplin celui din etapa de proiectare. Numai atunci putem spune ca arborii au fost plantati sa reziste. Daca planificarea, conceptul si intretinerea nu sunt bine gestionate, consecintele se pot dovedi a fi extrem de costisitoare, mai ales daca arborii trebuie sa fie replantati dupa o anumita perioada.

Van den Berk garateaza un aspect impecabil al amenajarii verzi, chiar si dupa 10 - 15 - 20 de ani, scopul companiei fiind sa realizeze proiecte sustenabile pe termen lung.

“Intotdeauna gasim copacul potrivit pentru locul potrivit” - Jan-Pieter de Jong, Van Den Berk

Biodiversitatea, viata si ingrijirea

Stim cu totii ca pomii contribuie semnificativ la filtrarea aerului. Acestia nu doar dau un aspect vizual placut, ci creeaza un mediu sanatos si natural, lucru pe care dorim sa il oferim rezidentilor nostri. Acest proiect nu se refera doar la construirea de apartamente intr-o cladire eleganta, ci mai degraba isi propune sa redefineasca stilul de viata urban si sa aduca natura mai aproape, sa o faca parte de viata de zi cu zi.

Speciile de copaci pe care ii vom planta trebuie sa fie alese cu foarte mare atentie, astfel incat sa reziste testului timpului, sa fie usor de ingrijit si sa aiba o mare toleranta la daunatori. Consideram ca avand un mix de specii de plante pentru acest proiect, va oferi fiecarui copac sau arbust o personalitate aparte.

Vox Vertical Village aduce casele mai aproape de oras, fiind imbinarea perfecta intre confortul unei case si avantajele oferite de un apartament.

Prin acest proiect ne-am propus sa dezvoltam exact acel spatiu lipsa in care apare interactiunea si socializarea. Spatiul care sustine formarea si functionarea unei comunitati. Astfel, scheletul ansamblului sustine un vast spatiu public dezvoltat atat pe orizontala, cat si pe verticala, pe toate nivelurile cladirii, cu lobby-uri interioare, mobilier urban, multe plante si lumina naturala din abundenta.

„La nivel formal, ideea a pornit de la un ansamblu de case independente si cuplate, din care a fost izolata o zona formata din 12 case, cu „strada” transformata intr-o piateta care ulterior a prins contur sub forma unui lobby comun pentru socializare. Am obtinut astfel un spatiu semi-public in interior, inconjurat de locuinte, gradini si terase spre exterior.

Produsul finit se adreseaza unui stil de viata activ, oferind multiple facilitati care completeaza cu succes arhitectura impozanta si designul interior de exceptie.”
- Radu Golumba, studio Arca

_______

Investitia in dezvoltarea Vox Vertical Village se ridica la 14 milioane de euro, termenul de livrare prevazut fiind sfarsitul anului 2019. Proiectul se va ridica in imediata apropiere a Vox Technology Park, dezvoltat de asemenea de catre Vox Property Group, in urma unei investitii de 30 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri