Immofinanz, unul dintre cei mai importanti investitori imobiliari din Romania, a finalizat vanzarea terenului fostei plaftorme industriale Ventilatorul din Capitala, cu o suprafata totala de aproximativ 53.000 mp, catre One United Properties, dezvoltator specializat in proprietati rezidentiale de lux.

"Ne concentram pe dezvoltarea portofoliului de spatii de birouri si retail, prin urmare am inclus in strategia noastra vanzarea proprietatilor care nu se incadreaza in portofoliul nostru de baza. Terenul fostei platforme Ventilatorul este potrivit dezvoltarii proiectelor rezidentiale, astfel incat a fost inclus in procesul de vanzare, iar tranzactia a fost incheiata cu One United Properties", a declarat Fulga Dinu, country manager operations Romania, Immofinanz.

Cu un portofoliu de peste 800 milioane euro, Romania face parte din pietele de baza ale Immofinanz. Volumul total de active fixe in valoare de 619,5 millione euro se imparte in 9 cladiri de birouri (13,8% din portofoliul total de birouri) si 6 proprietati de retail (22,0% din portofoliul total de retail).

La jumatatea acestui an, Immofinanz a vandut, de asemenea, alte doua terenuri din portofoliul companiei Adama, situate in zona de nord a Capitalei pe strada Jandarmeriei, cu o suprafata totala de peste 50.000 mp, catre Speedweel Real Estate Development.

La randul sau, One United Properties investeste deja 100 de milioane de euro in fosta platforma Automatica, situata la intersectia Bulevardului Mircea Eliade cu Calea Floreasca. Compania dezvolta in aceasta locatie un proiect multifunctional, compus dintr-un proiect rezidential - One Mircea Eliade, precum si o cladire de spatii de birouri - One Tower. Zona comerciala va fi dezvoltata de Auchan Romania, iar intreaga dezvoltare este autorizata pentru o suprafata de 125.000 mp construiti (73.000 mp supraterani si 52.000 mp subterani).

Citeste si:
Commons deschide un spatiu de coworking in Victoria Business Park
Commons deschide un nou...

Sursa foto: Google Maps

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Ventilator românesc pentru insuficienţă respiratorie, în curs de omologare
Setari Cookie-uri