In Expozitiei se anunta proiecte care vor totaliza spatii de birouri de peste 200.000 mp si peste 3.000 locuinte, in urmatorii cinci ani, conform unei analize realizate de compania imobiliara ESOP Consulting l CORFAC International, ceea ce transforma zona intr-un punct important pe harta polilor de spatii de birouri din Bucuresti, odata cu acest an.

Pana la sfarsitul anului 2021, s-ar putea livra aproximativ 156.000 spatii de birouri de clasa A si aproximativ 1.500 locuinte noi, in cele patru proiecte care au primit deja autorizatii de construire. La acestea, se vor adauga in timp proiecte mixte aflate in faza de planificare si tatonare a pietei, pe terenuri cumparate deja de mari dezvoltatori, cu experienta, care ar mai putea aduce inca 100.000 mp de birouri si alte peste 1.000-1.500 locuinte, in urmatorii 5-10 ani, arata Esop.

ReConstruct, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate sectorului imobiliar, ajunge in 2019 la cea de-a 5-a editie. Participa GRATUIT la eveniment, pe 17 si 18 aprilie, de la ora 9.00. Inscrie-te aici.

"Interesul pentru zona Expozitiei s-a amplificat, datorita dezvoltarii zonei de centru-nord, zona Expozitiei nascandu-se ca o alternativa la polul de business Aviatie - Floreasca - Barbu-Vacarescu, ajuns aproape la capacitate maxima. Expozitiei este un pol nou de afaceri, cu accesibilitate buna si multe terenuri mari disponibile, ce ii vor permite o crestere organica de durata", afirma Alexandru Petrescu, managing partner Esop Consulting.

Primul proiect de spatii de birouri de clasa A care va livra birouri noi de clasa A este Expo Business Park, incepand din acest an. Birourile sunt pre-certificate BREAM Excellent si sunt deja pre-inchiriate de companii precum ING, World Class si operatorul de co-working Spaces. La finalizare, anul viitor, intregul proiect va avea o suprafata totala de 38.000 mp. Al doilea proiect aflat in stadiu avansat de constructie este Ana Towers, cu o suprafata totala de 35.000 mp.

La noul program Prima Casa,...
Citeste si: La noul Prima Casa vor fi subventii la dobanda daca ai mai multi copii

Recent, a mai obtinut autorizatia de constructie si proiectul City Rose Park. Proiectul din Expozitiei 1 al grupului Atenor este de asemenea un proiect major al zonei ce asteapta autorizatia in cursul acestui an.

Esop: In zona Expozitiei se construiesc mii de locuinte in tandem cu proiectele de spatii de birouri

In zona Expozitiei sunt anuntate sapte proiecte rezidentiale mari, din care patru au autorizatii de construire recent eliberate de primaria locala. Cele mai mari ansambluri (ca numar de apartamente si suprafata desfasurata) care au autorizatii de construire si sunt in proces de vanzare si constructie sunt Luxuria Residence, cu un total de 630 apartamente si Cordia Parcului 20, cu 469 apartamente.

SVN Romania: Deviza in piata...
Citeste si: SVN: Piata rezidentiala nu va mai insemna "Construieste si vei vinde"

Intre acestea, la foarte mica distanta, se construieste un proiect rezidential de dimensiuni mai mici, cu 91 apartamente si birouri, deja autorizat de Primarie. Un alt proiect avizat este si cel al companiei Central Park Residencial, care va avea functiuni mixte, cu spatii rezidentiale si hoteliere.

La aceste ansambluri se vor adauga si alte blocuri noi, moderne, care se vor realiza in timp, in functie de gradul de absorbtie al zonei. Anul trecut doi mari dezvoltatori imobiliari cu experienta pe piata rezidentiala, Iulius Group si Akcent Construction au cumparat doua terenuri mari, in zona, pe care s-ar putea construi cel putin inca 1.000-1.500 locuinte.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Expozitiei: Harta dezvoltarilor de birouri care vor redefini Capitala