Skanska a inchiriat anul trecut peste 38.000 mp de spatii de birouri in proiectele Campus 6 si Equilibrium din Capitala, proiecte pe care le dezvolta concomitent. Campus 6.1 a fost deja livrat iar constructia primei cladiri din proiectul Equilibrium va fi finalizata in Q3 al acestui an. In cifre, anul 2018 a insemnat pentru Skanska Romania: 1 cladire finalizata, 2 proiecte dezvoltate concomitent si o investitie de 76 de milioane de euro pentru a crea spatii de birouri "futureproof".

In luna iulie 2018, compania a vandut prima faza a complexului de birouri Campus 6 catre CA Immo, primul proiect Skanska dezvoltat in zona de Centru-Vest a capitalei. Campus 6.1 a fost livrat, conform planului, in luna octombrie a anului trecut. Majoritatea companiilor care au ales Campus 6.1 sunt companii de tip IT si SSC. Chiriasii cladirii, ocupata in proportie de 100%, sunt: Superhippo, Gefco, Kuehne Nagel, SecureWorks, London Stock Exchange Group, Stradale, NXP, Spaces by Regus si Starbucks.

ReConstruct, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate sectorului imobiliar, ajunge in 2019 la cea de-a 5-a editie. Participa GRATUIT la eveniment, pe 17 si 18 aprilie, de la ora 9.00. Inscrie-te aici.

Equilibrium, cel de-al treilea proiect de birouri dezvoltat de Skanska in Romania, a atras primii utilizatori, care au inchiriat impreuna aproximativ 6.000 mp.

Retail jobs

Faza a doua a complexului Campus 6 a fost demarata in Q4 din 2018. Planificata pentru finalizare in Q3 2020, etapa 2 a proiectului a fost inchiriata deja in proportie de aproximativ 63% de Microsoft Romania. Tranzactia se claseaza printre cele mai mari de pe piata de birouri din Bucuresti in ultimii sase ani si marcheaza inceputul unui parteneriat durabil intre cele doua companii cu valori si viziune comune.

Cele doua cladiri din faza 2 a proiectului Campus 6 sunt planificate pentru implementarea standardului WELL Building Standard, a carui pre-certificare au obtinut-o deja la nivel Silver.

Dintre tarile din CEE in care Skanska activeaza, Romania si Polonia sunt tarile in care cererea de spatii de birouri a inregistrat o crestere simtitoare. Conform unui studiu desfasurat de sucursala din Polonia a companiei JLL, anul trecut valoarea tranzactiilor a depasit suma de 13 miliarde de euro la nivel de CEE, cu o crestere de 11% fata de anul precedent. La nivelul Europei Centrale si de Est, in 2018 Skanska a vandut in total 9 cladiri, a inchiriat 153.000 mp si a livrat cu succes 8 proiecte, cu o investitie totala de 495 milioane de euro.

Citeste si:
Maria Tudorică, Genesis Property: În viitor se va închiria la metru...
reConstruct | Maria Tudorică,...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri F