Biroul de arhitectura full service, Cumulus, anunta ca va finaliza anul acesta proiectarea a patru hoteluri in Capitala si care vor insuma o investitie in constructii de peste 50 milioane de euro. Constructia hotelurilor a presupus aproape doi ani de zile si a implicat un numar de cinci senior partners si 15 arhitecti din cadrul Cumulus.

Cele patru hoteluri dezvoltate de Apex Alliance sunt: Courtyard by Marriott 4*, primul hotel al brandului Courtyard by Marriott International construit in Bucuresti; Moxy 3* by Marriott, primul hotel al brandului Moxy by Marriott International din Romania, dedicat Millenialilor; Autograph 5* by Marriott, primul hotel al brandului Autograph by Marriott International in Romania, ridicat in cladirea monument istoric - Palatul Bancii Marmorosch Blank & Co. si Hilton Garden Inn 4*, primul hotel-aeroport de brand international din Romania, construit in Otopeni.

Lucrarile la proiecte au demarat in 2017 si 2018 si sunt programate sa se incheie in vara si toamna lui 2019, respectiv inceputul lui 2020, arata Cumulus. In gestionarea relatiei cu dezvoltatorii, Cumulus a coordonat atat detaliile ce tin de specialitatile de structura si instalatie, cat si relatia efectiva cu brandurile hoteliere Marriott si Hilton pentru aprobarile necesare proiectelor derulate.

”Primul hotel pentru care am fost contractati a fost Courtyard by Marriott in 2017, iar apoi la interval de 1 an, au venit celelalte 3 hoteluri, ceea ce ne-a adus o provocare si mai mare. Cand ai 3-4 arhitecti pe echipa alocati proiectelor hoteliere poti spune ca esti un birou care proiecteaza hoteluri", spune Ivona Amaritei, unul dintre cei opt senior partners Cumulus, arhitect specializat pe segmentele de hotelier si birouri.

In dezvoltarea hotelurilor s-a lucrat cu platforma BIM, Cumulus fiind printre primele birouri de arhitectura care a integrat acest instrument in modul sau de lucru. Aceasta presupune recreerea tuturor elementelor cladirii din prisma tuturor specialitatilor implicate in proces - structura, instalatie, arhitectura - intr-un soft 3D, cu elemente dinamice pe care se pot consemna informatiile tehnice – materialele folosite, grosimi de straturi. Scopul este o coordonare mai buna in timpul proiectului si o reducere a pierderilor de pe santier, aducand economii de pana la 20% pe perioada executiei unei constructii.

Courtyard by Marriott 4*, primul hotel al brandului Courtyard ridicat intr-o zona de office, in Bucuresti

Proiectul, cu valoare estimata a constructiei de 16 milioane de Euro pe un teren de aproximativ 2.800 mp, a inceput in toamna anului 2017 si este programat sa isi intampine primii oaspeti in vara lui 2019. Hotelul dispune de 259 de camere, 2 ballrooms, insumand 300 mp si sali de intalnire, conferinte insumand 250 mp. Brandul Courtyard este destinat zonei de business.

Moxy 3* by Marriott International, primul hotel al brandului Moxy by Marriott ridicat in Romania

Hotelul cu valoare estimata de 5 milioane de euro se desfasoara pe o suprafata de 4.450 mp si consta in conversia functionala a cladirii existente, din cladire de birouri din anii '60 intr-un hotel de brand. Moxy dispune de 119 camere si va fi inaugurat in 2019.

Autograph 5* by Marriott, primul hotel al brandului Autograph by Marriott din Romania

Autograph (foto) dispune de 216 camere, un ballroom, 1 sala de conferinta si 2 sali de intalniri, restaurant si spa construite pe o suprafata de 16.700 mp. Interventia pe cladire este estimata la 20 milioane de euro si a presupus demolarea corpului de cladire nou dinspre Banca Nationala a Romaniei. Proiectul a inceput in ianuarie 2018, iar in 2020 va fi deschis rezervarilor. O parte din apartamente va beneficia de incaperi monument istoric, iar majoritatea zonelor publice vor fi amplasate in spatiile protejate ale cladirii.

Hilton Garden Inn 4*, primul hotel-aeroport de brand international din Romania

Cu 218 camere si 5 sali de conferinte, ocupand o suprafata de 14.000 mp pe subsol + parter + 4 etaje, Hilton Garden Inn este primul hotel-aeroport de brand international ridicat in Romania si constructia sa a insemnat o investitie de 12 milioane de euro. Constructia hotelului a inceput in martie 2018, iar hotelul va fi gata in vara lui 2019. Hotelul se afla in imediata apropiere a terminalului de plecari al aeroportului Henri Coanda.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri