S Immo, dezvoltatorul centrului comercial Sun Plaza, a lansat ieri ansamblul de spatii de birouri The Mark, situat in pe Calea Grivitei din Capitala si finalizat in urma unei investitii de peste 45 de milioane de euro. Cu o suprafata de aproximativ 25.500 de metri patrati, dispusi in doua cladiri, proiectul are deja un grad de ocupare de aproape 100%, a aratat Friedrich Wachernig, membru in board-ul S Immo. El a mai precizat, printre altele, ca, in prezent, The Mark, nu este de vanzare, dar situatia s-ar putea schimba pentru un yield mult sub 7%.

"The Mark nu este de vanzare in acest moment. Am putea totusi sa vindem usor, daca am pune proiectul pe piata. Cladirea este de ocupata integral si ne dorim sa o pastram in portofoliu o perioada. Cu toate acestea, nu suntem un soi de «muzeu de real estate». Daca vom primi o oferta buna, cu siguranta, ne vom gandi sa vindem. Un pret bun ar insemna un yield mult sub 7%", a declarat Friedrich Wachernig (foto).

Situat langa Piata Victoriei, ansamblul The Mark cuprinde doua cladiri de birouri, dintre care un turn de 15 etaje, iar a doua cladire are 6 etaje. Suprafata inchiriabila este de aproximativ 25.500 de metri patrati si dispune, de asemenea, de 300 locuri de parcare.

The Mark

"Bucurestiul constituie una dintre pietele noastre principale si vom investi in continuare aici. In portofoliul S Immo, in prezent, pe langa The Mark, avem, de asemenea, hotelul Novotel si Sun Plaza. Ne uitam atent si la potentiale noi proiecte sau achizitii de terenuri, in contextul in care noi consideram ca acest oras este o destinatie foarte buna pentru investitii si care dispune de potentialul a deveni una dintre cele mai aglomerate centre urbane din Uniunea Europeana", a mai spus Friedrich Wacherning.

S Immo: Location, location, location...

El a adaugat in acest sens ca S Immo a achizitionat recent un alt teren pe Calea Dorobantilor din Capitala destinat unui nou proiect de spatii de birouri, de aceasta data de tip boutique, de pana la 5.000 mp utili.

"Ne aflam in discutii si pentru alte achizitii de terenuri in Bucuresti, dar nu am securizat nimic deocamdata. Principalul segmentul al pietei imobiliare asupra caruia ne vom concentra investitiile in perioada urmatoare va fi cel de spatii de birouri, indiferent daca discutam de dezvoltari de la zero, in constructie sau deja finalizate. Important va fi ca acestea sa se afle in locatii bune. Va fi insa destul de dificil, in contextul in care in piata imobiliara sunt foarte multi investitori, iar preturile activelor cresc continuu. Este perioada plina de provocari".

Asadar, "are loc deja o comprimare a yield-urilor in Bucuresti, cu o crestere a preturilor la proprietatie imobiliare, ceea ce arata ca Bucurestiul nu mai este un oras «ieftin», a aratat Friedrich Wacherning. Acest lucru este evident atunci cand discutam cu proprietarii de terenuri". El a aratat, de exemplu, ca valoarea investitiei in terenul din Calea Dorobantilor depaseste 3.000 euro / mp.

"Este un proiect de mici dimensiuni. Ne-ar face placere sa dezvoltam proiecte mai mari, precum The Mark, de 25.000 mp sau mai mari, dar nu mai este foarte usor sa gasesti terenuri adecvate in acest moment in Bucuresti. Probabil ca vom avea si alte oportunitati. Tot ceea ce conteaza vor fi pretul si locatia, chiar daca, in cazul cladirilor de spatii de birouri, vorbim de o constructie mai veche", conchide Friedrich Wachernig.

In prezent, chiriasii cladirilor de spatii de birouri The Mark sunt companii precum Infosys, Deloitte, Dentons, WPP, Starbucks, Esky Travel si restaurantul The Mark /Rosan Grup.

In primul trimestru al anului 2019, S Immo a raportat venituri mai mari cu 9,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 47,8 milioane de euro (Q1 2018: 43,5 milioane euro). In ceea ce priveste indicatorul EBITDA, rezultatele arata o crestere de 13,1% comparativ cu anul anterior, pana la 19,5 milioane de euro (Q1 2018: 17,3 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri