Pretul mediu al apartamentelor in Cluj-Napoca a crescut in anul 2018 cu 8% fata de anul 2017, iar in primele cinci luni ale acestui an, cresterea a fost cu 3,6% fata de sfarsitul lui 2018, arata o analiza realizata de o companie in parteneriat cu Primaria Cluj-Napoca.

"In 2018 consemnam o crestere fata de anul 2017 la nivelul municipiului Cluj-Napoca. A crescut volumul tranzactiilor, pretul mediu pe mp a crescut si el, a ajuns la circa 1.287 de euro, cu un varf de 1.417 in Zorilor si un minim mediu de 1.090 de euro in cartierul Bulgaria. Majoritatea tranzactiilor sunt facute din surse proprii, creditele bancare fiind in jur de 33% din volumul tranzactiilor. 60 si ceva % dintre cumparatori sunt din judetul Cluj, si 30 si ceva la suta din judetele limitrofe, desi sunt cumparatori din toate judetele tarii. Avem chiar 2% tranzactii din afara Romaniei. In 2019, desi s-a tot vorbit de criza la inceputul anului, am constatat o crestere in continuare a pretului mediu cu circa 3,6% pe primele cinci luni, raportat la moneda euro", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, Adrian Vascu, senior partner Veridio.

In primele cinci luni din 2019, pretul a ajuns la 1.333 de euro/mp.

Potrivit datelor din anii anteriori, pretul a crescut continuu in Cluj-Napoca, de la 821 de euro/mp in 2013 la 1.333 de euro/mp la sfarsitul lunii mai.

In 2018, valoarea totala a tranzactiilor imobiliare in Cluj-Napoca a fost de 642 milioane de euro, mai mult decat dubla fata de 2014.

Cea mai valoroasa tranzactie din 2018 a fost o cladire comerciala, vanduta cu 8,7 milioane de euro, iar cea mai scumpa casa a fost vanduta cu 650.000 de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri