AFI Europe, proprietarul AFI Cotroceni si unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari din Romania, a incheiat un pre-contract de vanzare-cumparare, cu societatea Plaza Centers, pentru achizitia pachetului de 75% din actiunile proiectului Casa Radio din Capitala, pentru 60 milioane euro. Pre-contractul reprezinta a doua etapa a procesului de achizitie, ca urmare a semnarii scrisorii de intentie neangajante de catre cele doua companii, in februarie.

"In acest moment, AFI Europe deruleaza operatiunile de diligenta, pe care le va incheia in septembrie 2019. In conditiile finalizarii cu succes a operatiunilor de diligenta si a indeplinirii anumitor conditii, cele doua companii vor avansa catre etapa finala a procesului de achizitie", arata dezvoltatorul.

AFI Europe va deveni actionarul majoritar al acestui proiect, cu o participatie de 75%. Restul pachetului de 25% din actiuni este detinut de autoritatile romane (15%) si de investitori terti (10%).

"Casa Radio este un punct de reper in Bucuresti si achizitia proiectului este in concordanta cu strategia noastra de expansiune. Avand in vedere stadiul incipient al acestei achizitii, vom oferi informatii actualizate privind achizitia si planurile pentru acest proiect pe masura ce procesul avanseaza", declara Doron Klein, CEO AFI Europe Romania, in februarie.

Retail jobs

Anul trecut, AFI Europe Romania a achizitionat un teren de 4,3 hectare in proximitatea mall-ului AFI Cotroceni, unde va dezvolta un proiect mixt de birouri, spatii comerciale si locuinte.

Alte proiecte majore ale companiei includ AFI Tech Park, un complex de birouri situat in centrul Bucurestiului, aflat la a doua faza a dezvoltarii, AFI City, primul proiect rezidential al companiei in Romania, in cartierul Bucurestii Noi din nordul Capitalei, si AFI Brasov, un proiect mixt de birouri si spatii comerciale.

Plaza Centers a fost un dezvoltator de proprietati imobiliare si investitor cu operatiuni in Europa Centrala si de Est, pana la sfarsitul anului 2017.

Sursa foto: Agerpres
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri