COS, unul dintre cei mai importanti furnizori de mobilier si solutii pentru amenajarea de spatii de birouri din Romania si dealer al grupului international Steelcase, a inregistrat o cifra de afaceri de 38 milioane de euro in 2018 pe piata locala.

Steelcase, lider mondial in industria mobilierului de birou, este reprezentat in spatiul EMEA prin 140 de dealeri, printre care si COS Romania. In tara noastra, "piata mobilierului de spatii de birouri este estimata la aproximativ 60-65 milioane de euro, dintre care COS, prin brandul Steelcase, a realizat anul trecut vanzari de 12 milioane de euro, intr-o piata extrem de fragmentata. Pentru anul acesta, obiectivele comune vizeaza o crestere de 10% a vanzarilor", declara Christophe Weller, co-fondator si CEO al COS Romania.

Piata cladirilor de spatii de birouri creste in fiecare an prin livrarea unui numar mare de cladiri clasa A - pentru anul in curs se estimeaza peste 400.000 mp, relocarea unor companii in noi imobile, intrarea in Romania a unor mari jucatori globali, dar si printr-o dinamica mai mare in sectorul IMM.

Retail jobs

"Accentul pe tehnologie, spatiile deschise, modularitatea, flexibilitate si aducerea exteriorului in interior sunt principalele tendinte in amenajarea spatiilor de birouri si au la baza studii aprofundate ale obiceiurilor si nevoilor la locul de munca", explica Christophe Weller.

Costurile insa difera "pentru amenajarea unui spatiu de 10 mp pentru doua persoane, investitia se ridica la 700 - 1.000 de euro in total, in timp ce intr-un spatiu similar se poate amenaja biroul unui manager pentru 1.000 - 1.300 de euro", mai adauga acesta. Preocuparea companiilor pentru calitatea mediului de lucru ca modalitate de atragere, retentie si motivare a angajatilor a schimbat semnificativ regulile jocului in piata amenajarilor de spatii de birouri, arata reprezentantul COS Romania.

El adauga, de asemenea, ca folosirea tehnologiei permite ca acelasi loc sa fie multifunctional, fie ca vrei sa organizezi o telconferinta, sau o prezentare. Spatiile deschise faciliteaza comunicarea si colaborarea, iar modularitatea permite mobilitate si crearea unor zone specifice cum sunt cele pentru intalniri in privat, incaperile de tipul «quiet room», sau zone in care oamenii pot lucra stand in picioare sau lungiti pe o canapea.

Citeste si:
Cererea de amenajări interioare din partea industriei HoReCa a...
Cererea de amenajări...

Transferul exteriorului in interior presupune aducerea unei cantitati cat mai mare de lumina naturala in birouri si facilitarea accesului catre aer curat. Insa tot in aceasta abordare regasim spatiul initial destinat cafenelei care este adus in interior si devine piesa centrala a biroului (work cafe), sau spatiile de birouri, "ca acasa", cu decoratiuni si functionalitati apropriate de mediul privat al locuintei - mese din lemn, fotolii confortabile, lampi cu abajur sau zone cu locuri de joaca sau divertisment, potrivit COS Romania.

Fondata in anul 1997 de catre Cristhophe Weller, COS este o companie antreprenoriala care are in prezent 95 de angajati, birouri in Bucuresti, Cluj si Timisoara si a ajuns la un numar de 1900 de clienti din domenii precum IT&C, banking, BPO, Retail, Pharma sau FMCG. COS este parte a Office Solutions Group, unul din cei mai mari jucatori de profil din Europa de Est, cu birouri la Moscova, St. Petersburg, Kiev, Almaty, Minsk si Bucuresti. In Romania COS este dealer exclusiv pentru Steelcase, pe zona de mobilier de birou.

Citeste si:
Genesis Property: Oamenii vor reveni la birou, dar biroul nu va mai...
Genesis Property: Oamenii vor...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri