COS, unul dintre cei mai importanti furnizori de mobilier si solutii pentru amenajarea de spatii de birouri din Romania si dealer al grupului international Steelcase, a inregistrat o cifra de afaceri de 38 milioane de euro in 2018 pe piata locala.

Steelcase, lider mondial in industria mobilierului de birou, este reprezentat in spatiul EMEA prin 140 de dealeri, printre care si COS Romania. In tara noastra, "piata mobilierului de spatii de birouri este estimata la aproximativ 60-65 milioane de euro, dintre care COS, prin brandul Steelcase, a realizat anul trecut vanzari de 12 milioane de euro, intr-o piata extrem de fragmentata. Pentru anul acesta, obiectivele comune vizeaza o crestere de 10% a vanzarilor", declara Christophe Weller, co-fondator si CEO al COS Romania.

Piata cladirilor de spatii de birouri creste in fiecare an prin livrarea unui numar mare de cladiri clasa A - pentru anul in curs se estimeaza peste 400.000 mp, relocarea unor companii in noi imobile, intrarea in Romania a unor mari jucatori globali, dar si printr-o dinamica mai mare in sectorul IMM.

"Accentul pe tehnologie, spatiile deschise, modularitatea, flexibilitate si aducerea exteriorului in interior sunt principalele tendinte in amenajarea spatiilor de birouri si au la baza studii aprofundate ale obiceiurilor si nevoilor la locul de munca", explica Christophe Weller.

Costurile insa difera "pentru amenajarea unui spatiu de 10 mp pentru doua persoane, investitia se ridica la 700 - 1.000 de euro in total, in timp ce intr-un spatiu similar se poate amenaja biroul unui manager pentru 1.000 - 1.300 de euro", mai adauga acesta. Preocuparea companiilor pentru calitatea mediului de lucru ca modalitate de atragere, retentie si motivare a angajatilor a schimbat semnificativ regulile jocului in piata amenajarilor de spatii de birouri, arata reprezentantul COS Romania.

El adauga, de asemenea, ca folosirea tehnologiei permite ca acelasi loc sa fie multifunctional, fie ca vrei sa organizezi o telconferinta, sau o prezentare. Spatiile deschise faciliteaza comunicarea si colaborarea, iar modularitatea permite mobilitate si crearea unor zone specifice cum sunt cele pentru intalniri in privat, incaperile de tipul «quiet room», sau zone in care oamenii pot lucra stand in picioare sau lungiti pe o canapea.

Transferul exteriorului in interior presupune aducerea unei cantitati cat mai mare de lumina naturala in birouri si facilitarea accesului catre aer curat. Insa tot in aceasta abordare regasim spatiul initial destinat cafenelei care este adus in interior si devine piesa centrala a biroului (work cafe), sau spatiile de birouri, "ca acasa", cu decoratiuni si functionalitati apropriate de mediul privat al locuintei - mese din lemn, fotolii confortabile, lampi cu abajur sau zone cu locuri de joaca sau divertisment, potrivit COS Romania.

Fondata in anul 1997 de catre Cristhophe Weller, COS este o companie antreprenoriala care are in prezent 95 de angajati, birouri in Bucuresti, Cluj si Timisoara si a ajuns la un numar de 1900 de clienti din domenii precum IT&C, banking, BPO, Retail, Pharma sau FMCG. COS este parte a Office Solutions Group, unul din cei mai mari jucatori de profil din Europa de Est, cu birouri la Moscova, St. Petersburg, Kiev, Almaty, Minsk si Bucuresti. In Romania COS este dealer exclusiv pentru Steelcase, pe zona de mobilier de birou.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri