Dunwell, agentie de brokeraj specializata in sectorul industrial, a asistat grupul german Kathrein, companie cu activitate in productia de antene pentru comunicatii mobile, broadcast si de receptie terestra, in deschiderea unei noi fabrici in Timisoara, ce va avea o suprafata de aproximativ 5.000 mp.

In noua unitate, Kathrein va produce antene si sisteme de telecomunicatii care vor fi comercializate atat la nivel local, cat si pe pietele internationale. Compania germana mai detine o unitate de productie in Timisoara, pe o suprafata de 25.000 mp, iar decizia extinderii activitatii cu o noua fabrica va majora productia cu inca 20%.

"Timisoara este orasul cu una dintre cele mai dezvoltate zone industriale din tara noastra, iar investitia Kathrein de aici reconfirma acest lucru. Prin noua investitie, peste 50 de noi angajati se vor alatura celor peste 2.200 din prezent", a declarat Daniel Cautis (foto), managing partner Dunwell.

Noua facilitate de productie este situata in VGP Park din Timisoara. Proiectul este alcatuit din patru structuri, a caror suprafata totala se ridica la peste 120.000 mp.

"Romania se afla pe harta investitorilor straini, fiind o tara atractiva atat pentru proiecte logistice (depozitare), cat si pentru cele de productie. Dupa zona Capitalei, care a atras cele mai multe investitii industriale, zona Timisoarei este considerata cea mai atractiva destinatie pentru proiecte de profil, fiind sustinuta de o infrastructura si conexiune foarte bune cu vestul Europei, dublate de o forta de munca bine pregatita", a adaugat Daniel Cautis.

Citeste si:
Ovidiu Sandor da startul lucrarilor la Radisson Blu in Timisoara
Mulberry Development da...

El se asteapta ca "noi investitii, fie ca vorbim despre productie sau depozitare, sa apara in zona Timisoarei si in Vestul Romaniei, dar si in Est, acolo unde investitorii simt un real potential de dezvoltare, in zone mai putin aglomerate, care sa le faciliteze o dezvoltare in perspectiva si o piata noua, asa cum este cazul companiilor din domeniul automotive, care aleg locatii precum Iasi, Roman sau Bacau pentru noile unitati de productie din tara noastra".

Din totalul tranzactiilor realizate de agentiile de consultanta in prima jumatate a anului, ce au insumat peste 125.000 mp, mai mult de 80% din totalul suprafetelor a fost reprezentat de depozitare, diferenta fiind productie. Peste 90% din spatiile de productie tranzactionate in primul semestru au fost securizate de echipa de consultanti a Dunwell, potrivit companiei.

Piata industriala a depasit la jumatatea acestui an stocul de 4 milioane mp spatii moderne, dupa ce la debutul anului era anuntata livrarea unor proiecte ce totalizau peste 700.000 mp. In ceea ce priveste volumul de tranzactii, echipa Dunwell estimeaza ca va intermedia peste 100.000 mp, pe o piata in care se vor tranzactiona peste 500.000 mp spatii industriale pana la finalul acestui an.

Citeste si:
Kaufland vrea sa angajeze persoane cu dizabilitati in magazine
Kaufland angajeaza peste 500...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Primaria Timisoara a inventat ,,super turbo-giratia"