Dunwell, companie de brokeraj imobiliar specializata in sectorul industrial, anunta ca a obtinut o cota de 35% din piata intermedierilor de spatii logistice si industriale in primul semestru al anului, cu tranzactii de aproximativ 45.000 mp.

Dunwell a tranzactionat atat spatii de depozitare, cat si viitoare unitati de productie, reprezentand extinderi, relocari sau proiecte noi. Suprafata medie tranzactionata de Dunwell in prima jumatate a anului s-a ridicat la 5.000 mp.

"Piata industriala din Romania traverseaza o perioada foarte buna, marcata de un interes crescut din partea investitorilor, lucru confirmat si de rezultatele pozitive inregistrate in prima parte a acestui an, cand am reusit sa depasim o treime din cota de piata a tranzactiilor realizate de agentiile cu activitate in sectorul industrial. Ne asteptam ca acest trend sa se mentina si in a doua parte a anului, pentru ca pana la finalul lui 2019 sa depasim pragul de 100.000 mp de spatii industriale tranzactionati”, a declarat Marian Orzu, managing partner Dunwell.

Potrivit datelor Dunwell, in prima jumatate a anului, in piata industriala s-au tranzactionat circa 280.000 mp, din care peste 125.000 mp au fost realizati de catre agentiile de consultanta imobiliara, diferenta reprezentand tranzactii directe ale dezvoltatorilor. Aproximativ 50% din totalul tranzactiilor din primul semestru a fost realizat in locatiile din Bucuresti, 70% dintre acestea fiind incheiate de agentiile de consultanta. Alte zone de tranzactionare sunt Timisoara si Ploiesti.

Retail jobs

Din totalul tranzactiilor realizate de agentii, peste 80% din totalul suprafetelor a fost reprezentat de depozitare, diferenta fiind productie. Aproximativ 90% din tranzactiile spatiilor cu destinatie de productie au fost securizate de echipa Dunwell.

Pentru anul in curs, Dunwell estimeaza ca volumul tranzactiilor va fi similar cu cel din 2018 si se va situa la peste 500.000 mp, realizate atat de agentii, cat si direct cu dezvoltatorii. In ceea ce priveste livrarile de noi spatii industriale, stocul total de proiecte moderne a depasit la jumatatea anului pragul de 4 milioane mp, in conditiile in care potentialul de dezvoltare anuntat la inceputul lui 2019 se ridica la aproximativ 750.000 mp noi proiecte de spatii industriale la nivelul intregii tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri