VGP, dezvoltator de spatii logistice si industriale, cumpara un teren de 230.000 mp in Brasov

Tranzactia prin care VGP a achizitionat 230.000 de metri patrati de teren in Brasov a fost intermediata de Dunwell, companie de consultanta imobiliara specializata exclusiv in segmentul industrial al pietei imobiliare, si este una dintre cele mai mari achizitii de terenuri pentru dezvoltari industriale, din afara Bucurestiului, din ultimii cinci ani. Jab Van Geet, CEO VGP, spune ca decizia de a achizitiona acest teren, pe care urmeaza sa fie edificat un parc de spatii logistice si industriale, a fost generata de cererea in crestere din parrtea clientilor existenti si potentiali.

Dunwell, agentie de brokeraj din Romania specializata exclusiv in segmentul industrial al pietei imobiliare si VGP, unul dintre principalii dezvoltatori de parcuri industriale din Germania si Europa Centrala si de Est, au incheiat in mai o tranzactie de 230.000 de metri patrati de teren in Brasov. Aceasta reprezinta una dintre cele mai mari achizitii de terenuri pentru dezvoltari industriale, din afara Bucurestiului, din ultimii 5 ani.

„Datorita cererii crescande din partea clientilor nostri actuali si potentiali din Romania, am decis sa ne extindem in tara si sa achizitionam printre alte proiecte si un nou lot de teren in Brasov. Aceasta ne va permite sa dezvoltam peste 100.000 m2 de spatii logistice de clasa A intr-o locatie premium. Vom putea sa ne intampinam primii clienti in noul parc dupa aproximativ 12 – 18 luni si suntem nerabdatori sa exploram viitoarele oportunitati din Romania. Am fost foarte multumiti si incantati de colaborarea pe acest proiect cu Dunwell, care ne-a asigurat servicii profesionale si consiliere”, declara Jan Van Geet, CEO VGP.

Grupul imobiliar belgian VGP este specializat in achizitia, constructia, leasingul si administrarea spatiilor industriale si logistice.In Romania detine, incepand cu anul 2012, alte doua parcuri de spatii logistice si industriale: VGP Park Timisoara, cu 270.000 de metri patrati de teren si peste 120.000 de metri patrati suprafata inchiriabila si VGP Park Sibiu cu 97.000 de metri patrati de teren si mai mult de 45.000 de metri patrati suprafata inchiriabila.

Dunwell a finalizat cu succes procesul de intermediere al acestei tranzactii de teren la finalul lunii mai. Pe piata de mai putin de un an, dar cu o echipa cu o experienta ampla in imobiliare, in special pe segmentul industrial, Dunwell a reusit sa finalizeze deja mai multe tranzactii cu parteneri din retail, productie si logistica. Obiectivul companiei Dunwell este de a atinge o cota de piata de 10% in primul an, iar pe termen mediu (trei ani) sa ajunga la 30%. Agentia si-a inceput activitatea in a doua jumatate a anului 2017. Parteneri executivi ai Dunwell sunt Marian Orzu, unul dintre cei mai vechi specialisti ai pietei de industrial, cu peste 13 ani de experienta in domeniu, Daniel Cautis, cu peste 6 ani vechime in industrie, si Laurentiu Badea care are 15 ani de experienta in piata imobiliara romaneasca.

Citeste si:
Cushman: Dinamica pieței logistice reflectă că economia funcționează
Cushman: Dinamica pieței...

spatii logistice Brasov, spatii industriale, spatii logistice si industriale, spatii logistice, vgp, Daniel Cautis

„Aceasta prima si importanta tranzactie de teren reprezinta pentru Dunwell atat incheierea unui lung proces cat si confirmarea ca avem forta de a opera cu succes pe aceasta piata si de a ne servi clientii cu expertiza noastra specializata pe sectorul industrial si logistic. Rezultatul parteneriatului cu VGP ne face increzatori in viitorul pietei si ne da puterea de a ne concentra pe urmatoarele proiecte pe care trebuie sa le finalizam. Evolutia pietei din Romania este o alta sursa de optimism, nevoia de spatii industriale si logistice continuand sa se afle la cote inalte”, spune Daniel Cautis, Managing Partner Dunwell.

Sursa foto: VGP Park Sibiu


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
A murit de coronavirus revenirea "în formă de V" a pieței imobiliare?
Setari Cookie-uri