Producatorul de bere Ursus va ocupa un spatiu de 20.000 de metri patrati in parcul logisticWDP din Buzau, spatiu ce va fi folosit ca centru de distributie. Cladirea de clasa A are ca termen de finalziare si predare catre beneficiar a doua jumatate a anului 2019. Tranzactia a fost intermediata de Dunwell, agentie de brokeraj specializata exclusiv in segmentul industrial al pietei imobiliare.

In trimestrul al treilea al acestui an, Dunwell Industrial Brokerage a finalizat procesul de intermediere al primei sale tranzactii din zona Moldovei: un spatiu de 20.000 de metri patrati de spatii logistice inchiriat de Ursus Breweries in parcul logistic WDP din Buzau. Noul centru logistic ce va fi realizat la Buzau vine dupa o serie de alte dezvoltari realizate in Moldova in ultimii trei ani: la Braila - 40.000 de metri patrati de spatii logistice, la Roman - 30.000 de metri patrati de spatii logistice, iar la Iasi – 20.000 de metri patrati.

Efectele acestei tranzactii sunt mai extinse decat pot arata cifrele de investitii, potrivit reprezentantilor Dunwell, care spun ca tranzactia afecteaza pozitiv piata muncii din regiune, generand aproximativ 200 de noi locuri de munca, direct si indirect, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. Amenajarea terenului, constructia cladirii, operarea depozitului sunt procese care vor angrena nu numai investitii financiare, ci si umane.

„Rezultatele activitatii companiei noastre in Romania, confirma justetea hotararii luate de a intra pe aceasta piata aflata in plina dezvoltare. Romania este foarte importanta pe harta investitiilor noastre, iar colaborarea foarte buna cu Dunwell vine sa sprijine planurile de extindere ale WDP din aceasta zona”, a declarat Jeroen Biermans, manager general WDP in Romania.

Prin semnarea acestei intelegeri, Dunwell ajunge la peste 71.000 de metri patrati de spatii logistice si industriale tranzactionati in acest an. Dunwell a finalizat in aceasta vara mai multe tranzactii insumand peste 13.000 de metri patrati de spatii logistice si industriale situate in Bucuresti, Timisoara si in alte orase din tara. Un exemplu este tranzactia mediata de Dunwell intre DHL Freight, divizia de transport rutier a companiei germane de logistica DHL, si dezvoltatorul si administratorul de spatii logistice si industriale CTP. DHL, parte a liderului mondial in domeniul postal si logistic, Deutsche Post DHL Group, va ocupa un spatiu de depozitare de 2.400 de metri patrati in CTPark Bucharest, aflat la km 13 al autostrazii A1, in imediata apropiere a capitalei.

Marian Orzu, Dunwell

„Aceasta prima tranzactie din regiunea Sud-Est – Moldova este un reper pentru echipa Dunwell , atat prin prisma suprafetei tranzactionate, cat si a celor doua mari companii implicate, Ursus si WDP. Dupa contractele semnate in vara, aceasta tranzactie, impreuna cu celelalte pe care le avem in lucru, ne ofera perspectiva unei piete a spatiilor logistice si industriale inca efervescenta. Faptul ca producatori si retaileri interni isi dezvolta facilitatile logistice este semnul imbucurator ca acest segment al pietei imobiliare continua sa ramana pe un trend ascendent”, spune Marian Orzu, managing partner Dunwell.

Partenerii executivi ai Dunwell sunt: Marian Orzu, unul dintre cei mai vechi specialisti ai pietei de industrial, cu peste 13 ani de experienta in domeniu, Daniel Cautis, cu peste 6 ani vechime in industrie si Laurentiu Badea, care are 15 ani de experienta in piata imobiliara romaneasca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri