Compania de consultanta imobiliara CBRE si-a extins echipa locala de management prin promovarea lui Andrei Jerca in rolul de head of industrial services pentru CBRE Romania. Din aceasta pozitie, Andrei Jerca va coordona, impreuna cu echipa de industrial din Bucuresti si Timisoara, dezvoltarea serviciilor de real estate pentru chiriasi, dezvoltatori si investitori.

Andrei Jerca dispune de o experienta de peste 10 ani pe piata spatiilor industriale si este specializat atat in dezvoltarea si inchirierea, precum si in administrarea si vanzarea proprietatilor industriale. El s-a alaturat echipei CBRE Romania la inceputul anului 2017 iar in decursul ultimilor ani a fost implicat in consilierea unor tranzactii majore de inchiriere si sale & lease back (proces prin care o proprietate este vanduta si inchiriata ulterior de vanzator) pentru companii de top din sectorul industrial.

Anterior CBRE, Andrei Jerca a fost responsabil de asset management pentru proiectele dezvoltatorului industrial P3 si ale fondului de investitii Europolis, achizitionat ulterior de CA Immo.

"Piata spatiilor industriale din Romania trece printr-un proces de transformare si consolidare. Dupa ce in 2019, am observat un apetit crescut din partea mai multor jucatori interesati sa intre pe piata locala, ne asteptam ca pe parcursul anului 2020 sa asistam la o intensificare a competitiei, atat prin intrarea unor noi dezvoltatori, cat si prin tranzactii importante de investitii, in special de tipul sale & lease back. Bucurestiul si vestul tarii raman cele mai dinamice piete in termen de proiecte aflate deja in dezvoltare", a declarat Andrei Jerca, head of industrial services, CBRE Romania.

In ceea ce priveste volumul livrarilor asteptate, potrivit datelor CBRE Research, in urmatoarele 18-24 de luni urmeaza a fi adaugata stocului actual de 4 milioane de metri patrati o noua suprafata totala de aproximativ un milion de metri patrati de spatii industriale la nivelul intregii tari.

Retail jobs

"Am remarcat un interes ridicat pentru mai multe orase secundare sau chiar tertiare care au potential ridicat de dezvoltare: Craiova, Constanta, Targu Mures, Iasi, Bacau si Bistrita. In urmatorii doi ani, ne asteptam ca aceste orase sa atraga investitii de cel putin 150 de milioane de euro in sectorul industrial", a adaugat Andrei Jerca.

Din stocul modern total de 4 milioane de metri patrati de spatii industriale, o suprafata totala de 55% se afla in orasele regionale. Bucurestiul detine restul de 45%, ramanand astfel, cu aproape jumatate din totalul stocului, cea mai dorita zona din Romania de catre dezvoltatorii de spatii industriale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri