Situata pe Strada Ion Mincu si ridicata la inceputul secolului XX de catre arhitectul Victor Stefanescu, vila istorica a functionat, vreme de mai multi ani, ca ambasada in Romania a statului Kuwait. In momentul de fata, aceasta este disponibila spre inchiriere, iar pretul solicitat de catre proprietar este 20.000 de euro, potrivit Imobiliare.ro.

Una dintre cel mai bine pastrate vile in stil neoromanesc cu influente Art Nouveau, scoasa la vanzare pe Imobiliare.ro Bucurestiul vechi adaposteste numeroase mostre de arhitectura veche romaneasca, dintre care unele sunt mai bine conservate, iar altele, mai putin. Din randul celor mai norocoase face parte o vila din nordul Capitalei, zona Kiseleff, ce a fost ridicata la inceputul secolului XX de catre

Detinuta de proprietari romani, vila este amplasata pe un teren de 920 de metri patrati si are, la randu-i, o suprafata utila de 780 de metri patrati, compartimentata in 20 de camere (plus dependinte). La capitolul finisaje se disting elemente precum ferestrele cu vitralii, marmura, usile cu geamuri de cristal s.a.m.d..

Vila din Strada Ion Mincu ilustreaza stilul arhitectural neoromanesc matur, cu aspecte de Art Nouveau, fiind proiectata inainte de izbucnirea primului razboi mondial. Arhitectul Victor Stefanescu este cunoscut pentru proiectarea unor edificii precum Muzeul National de Geologie din Bucuresti, Palatul Artelor din Bucuresti (in colaborare), Palatul Cercului Militar National (in colaborare) sau Cazinoul din Mamaia.

Lansat in ianuarie 2000, Imobiliare.ro este primul si cel mai accesat portal imobiliar din Romania. Portalul a depasit de curand pragul de 1.620.000 de vizitatori unici pe luna si cuprinde cea mai mare baza de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel national.

Citeste si:
[Infografic] Harta preturilor la apartamente vechi si noi in Romania
Infografic Harta preturilor...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Cresteri pe linie la preturile locuintelor inainte de luna septembrie