Infrastructura reprezinta inca o probema in Bucuresti, dar este si o etapa fireasca, deoarece dezvoltarea imobiliara a Capitalei din ultimii 30 de ani a avut un ritm rapid si dificil de urmarit de catre lucrarile de infrastructura, care evident se misca mai lent. Drept urmare, exista, in prezent, o nevoie de imbunatatire a traficului rutier si de a extinde linia de metrou pana la aeroport, ceea ce ar ajuta foarte mult turismul, in general. Altfel, riscam sa ne blocam continuu in trafic si in dezvoltare, apreciaza Zsolt Nagy, CEO-ul Niro Investment Group.

Niro Investment, companie controlata de catre omul de afaceri Nicolae Dumitru, dezvolta, printr-o investitie de 60 de milioane de euro, un hotel de cinci stele in zona Bulevardului Expozitiei din Capitala, care va fi operat sub brandul hotelier Swissotel, in urma unui contract de management semnat cu Accor. Termenul de finalizare a lucrarilor la noul hotel de cinci stele din Capitala este 2021.

In acest sens, Niro Investment a accesat de la Libra Bank un credit imobiliar de 24 de milioane de euro. "Este o finantare clasica, de proiect, pe termen lung. Suma va fi trasa pe etape de dezvoltare. Fiind un credit imobiliar are in spate garantii atat mobiliare cat si imobiliare. Este un aspect pozitiv pentru noi, deoarece, pe langa faptul ca accesand o astfel de finantare resursele proprii ale grupului raman libere si pentru alte investitii, dar, pe de alta parte, vine sa reconfirme viabilitatea proiectului. Nicio banca nu doreste sa se asocieze cu un proiect care nu are potential de succes", a declarat Zsolt Nagy (foto).

De ce Expozitiei? "Deoarece se afla intr-un amplu proces de dezvoltare. Chiar pe Bulverdul Expozitiei s-au construit si sunt deja ocupate multe cladiri de spatii de birouri, dar vor fi si alte proiecte care se afla deja in curs de realizare. Exista si un proiect de mall in zona, pe langa cele cateva sute de mii de metri patrati, aflate in plan. Este o zona despre care credem ca devine un al doilea poll economic financiar al Bucurestiului dupa cea din Floreasca - Barbu Vacarescu, cu un acces foarte bun catre aeroport, in apropierea centrului, si spre zona de relaxare din Herastrau. In vecinatate, Romexpo ramane principalul component de targuri si expozitii pentru Bucuresti", arata Zsolt Nagy.

Toate hotelurile de 5 stele din Bucuresti sunt operate in cladiri vechi

"Revenind la decizia de a intra pe piata hoteliera, am decis sa abordam aceasta directie noua de dezvoltare pentru companie deoarece exista foarte mult loc in Bucuresti pe segmentul hotelier de cinci stele. Apreciind foarte mult investitiile de pana acum, trebuie sa remarcam, totusi, ca la nivel de varf, nu prea a existat interes. Astfel, am ajuns ca toate hoteluri de 5 stele sa functioneze in cladiri vechi, unele datand de aproape 50 e ani, altele de 30-40 de ani, convertite in hotelurile actuale", mai spune CEO-ul Niro Investment.

In opinia sa, cererea pentru camere de hotel de 5 stele depaseste oferta actuala din piata bucuresteana, varful concentrandu-se in timpul saptamanii. "In mod evident, turismul are potential de crestere in Bucuresti. Oferta actuala, indiferent de numar de stele, va fi la un moment dat depasita de cererea care vine. Insa, un lucru foarte important, remarcat si de catre multi consultanti, este diferenta majora intre piata de food&beverage si cea de hoteluri, legat de calitatea serviciilor. Astfel, daca la nivel de restaurante oferim o calitate foarte ridicata in Bucuresti, la nivel hotelier ne aflam mult in spate".

Drept urmare, imbunatatirea serviciilor din industrie ar trebui sa inceapa cu personalul, arata Zsolt Nagy. "Este un domeniu in care ar trebui sa ne concentram mai mult atentia. Cred ca impreuna cu Asociatia hotelierilor (FIHR - Federatia Industriei Hoteliere din Romania - n.r.) si cu Autoritatile din domeniu, putem face mai multe pentru a forma personal calificat in industria hoteliera, mai ales pentru standardul de cinci stele".

Nu in ultimul rand, "este nevoie de o actiune comuna a mediului privat cu cel public si in ceea ce priveste promovarea ca destinati turistica", mai spune CEO-ul Niro Investment. "Turismul de business functioneaza in Bucuresti, sursa acestuia fiind chiar mediul de afaceri, deoarece in Romania exista oportunitati de afaceri si atrag investitori straini. Dar, acestia din urma nu stiu ce poate oferi Bucurestiul in materie de destinatie de vacanta. Aici ar fi mult de lucru, pentru a crea cumva o promovare pe acest segment", conchide Zsolt Nagy.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri