Skanska a achizitionat un teren de aproximativ 26.200 de metri patrati, in Bucuresti, de la InteRo Property Development SRL. Terenul este destinat dezvoltarii unui nou complex de birouri si se situeaza in zona de Nord a capitalei, in imediata vecinatate a statiei de metrou Jiului.

"Achizitia de noi terenuri este un pas natural in dezvoltarea sustenabila a business-ului nostru. Noua proprietate indeplineste toate criteriile pe care le urmarim in acest proces si, mai mult decat atat, reprezinta un „milestone” important: cu acest teren, vom fi prezenti in trei submarket-uri diferite din capitala", a declarat Aurelia Luca, managing director, Skanska Property Romania.

Complexul de spatii de birouri pe care Skanska il va dezvolta in zona Bucurestii Noi include trei cladiri, care vor fi proiectate si construite urmand conceptul "futureproof workplaces", implementat de companie la nivel regional.

Pe terenul alaturat, de aproximativ 26.000 de metri patrati, InteRo Property Development va intregi complexul dezvoltat de Skanska cu alte patru cladiri. Cele sapte cladiri vor forma impreuna un complex unitar. "Vom dezvolta, alaturi de Skanska, un proiect integrat de spatii de birouri care ar putea ajunge la 175.000 metri patrati suprafata inchiriabila”, a declarat Michael Topolinski, InteRo Property Development.

In aceasta tranzactie, Skanska a fost asistata de casa de avocatura PeliPartners, iar InteRo Property Development de Biris Goran. InteRo Property Development este o afacere de familie care activeaza in zona dezvoltarii imobiliare. Alaturi de viitorul proiect de birouri din Bucurestii Noi, portofoliul companiei include 170 de apartamente inchiriate si complexul SkyLight Residence, un proiect imobiliar mixt cu 2.700 de apartamente si 90.000 metri patrati suprafata inchiriabila, de spati de birouri.

Citeste si:
Care sunt factorii cheie pentru industria de coworking in 2020
Crosspoint: Capacitatea...

Skanska este o companie de origine suedeza si se numara printre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari din Europa. Skanska dezvolta proprietati comerciale pe anumite piete locale din Polonia, Cehia, Romania si Ungaria si proiecte rezidentiale in Praga si Varsovia.

Sursa foto: Grand Warszawski / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
5 previziuni economice pentru 2020