Kiseleff - Aviatorilor, zona din Bucuresti unde apartamentele s-au scumpit cu 500 euro pe mp in 2019

Apartamentele din Capitala au consemnat, per ansamblu, un avans de 5,8%, de la 1.335 de euro pe metru patrat util in decembrie 2018, la o medie de 1.413 euro pe metru patrat util la sfarsitul anului trecut. Intr-o zona din Capitala insa pretul mediu solicitat de proprietarii de apartamente scoase la vanzare a crescut in ultimul an cu nu mai putin de 23%, arata datele Analize Imobiliare.

Pe parcursul anului trecut, preturile apartamentelor si-au continuat traiectoria ascendenta, insa au intrat pe o panta usor mai abrupta comparativ cu 2018. Tendinta de crestere a fost sustinuta mai ales de locuintele din blocurile vechi, care s-au apreciat cu 9% in decurs de un an, de la 1.232 la 1.343 de euro pe metru patrat. Apartamentele noi, pe de alta parte, au ajuns in ultima luna a anului la un nivel de pret de 1.462 euro pe metru patrat util, ceea ce marcheaza un avans de 3,5% la 12 luni, de la 1.412 euro pe metru patrat util.

Dar, intr-o zona din Capitala pretul mediu solicitat pentru apartamente aflate la vanzare a crescut in ultimul an cu 23%, arata Analize Imobiliare, platforma de real estate intelligence lansata de imobiliare.ro, citata de cpi.imobiliare. Este vorba despre zona Kiseleff - Aviatorilor situata in nordul orasului si considerata a fi una dintre cele mai exclusiviste din Bucuresti.

Desi, in ultimul trimestru din 2019, pretul mediu solicitat pentru apartamentele situate aici a scazut usor fata de trimestrul anterior, ajungand de la 2.640 de euro/ mp util la 2.591 de euro/ mp, cu toate acestea, pretul s-a mentinut cu aproape 500 euro peste nivelul inregistrat in ultimul trimestru din 2018.

De altfel, zona Kiseleff - Aviatorilor a cunoscut cel mai mare avans al preturilor solicitate de catre vanzatori, in cuantum de 16,2%, in trimestrul al treilea de anul trecut, la fel cum au inregistrat si alte zone din Bucuresti. Astfel, urmatorul loc in clasamentul scumpirilor a fost ocupat de zona Grivitei - Gara de Nord, cu un plus de 10,9% la trei luni (pana la o medie de 1.340 de euro pe metru patrat).

Citeste si:
Discrepanta URIASA:cat te costa in plus sa te muti in nordul Capitalei
Care este diferenta de pret...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Creșteri semnificative au avut loc si in Pipera (+8,9%, pana la 1.580 de euro pe metru patrat), Herastrau - Nordului (+6,8%) si, respectiv, Victoriei - Romana - Universitate (+6,2%, pana la 1.770 de euro pe metru patrat).

La nivel national, suma medie solicitata pentru apartamentele disponibile spre vanzare la nivel national (atat vechi, cat si noi) a ajuns la 1.341 de euro pe metru patrat util, in ultimul trimestru din 2019, potrivit Indicelui Imobiliare.ro.

Aceasta valoare marcheaza o crestere de 1,6% fata de finele lui noiembrie, cand o asemenea unitate locativa putea fi achizitionata, in medie, cu 1.320 de euro pe metru patrat util. Comparativ cu perioada similara a anului anterior, cand pretentiile vanzatorilor se situau la 1.239 de euro pe metru patrat util, nivelul de pret valabil la inceput de 2020 este cu 8,2% mai ridicat.

Important de mentionat ar fi ca, desi apartamentele s-au apreciat ceva mai mult in 2019 fata de 2018, marjele de crestere inregistrate in cei doi ani anteriori au fost mai ridicate decat atat - este vorba despre un avans de aproape 11% in 2017 si, respectiv, de un plus de 10,4% in 2016.

Citeste si:
Cele mai atractive cartiere din Bucuresti pentru investitii imobiliare
Imobiliare.ro: Pretul unei...

Sursa foto: Radu Bercan / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri