Cosmopolis, proiect rezidential dezvoltat de Opus Land langa Bucuresti, va ajunge la finalul acestui an la peste 4.100 de locuinte finalizate si o comunitate de peste 10.000 de locuitori, in urma unor investitii cumulate de peste 350 de milioane de euro.

"In ultimii 12 ani s-a dezvoltat si se va construi in continuare un adevarat oras". Constructia "Cosmopolis va continua inca cel putin 10 ani, la final urmand ca proiectul sa fie primul oras nou dezvoltat in tara in perioada post-decembrista", a declarat Gabriel Voicu, director de vanzari SVN Romania si project manager Cosmopolis.

El arata ca Opus Land va investi peste 22 de milioane de euro in 2020 in continuarea dezvoltarii Cosmopolis. Astfel, aproximativ 500 de noi apartamente si vile sunt programate spre livrare in acest an. In luna martie va fi finalizata constructia cladirii in care va functiona scoala primara de stat, prima de acest fel dintr-un proiect rezidential local. Cladirea va fi donata catre autoritati, aceasta putand fi extinsa in viitor in functie de necesitati datorita specificului sau modular.

De asemenea. in 2020 va fi inaugurat si al doilea drum de iesire din proiect inspre localitatea Tunari. Nu in ultimul rand, vor fi dezvoltate noi drumuri in cadrul proiectului precum si 7 noi piscine. In plus, o alta facilitate importanta din cadrul Cosmopolis, primul strip mall deschis intr-un proiect rezidential local, a atins un grad de ocupare de 100% - peste 4.000 de metri patrati de suprafata comerciala, in care sunt deschise un supermarket, cafenele, cofetarii, restaurante, pub, fast-food, brutarie, spatii de servicii, magazine de produse traditionale, clinica veterinara si mai multe saloane de infrumusetare.

Printre facilitatile existente in acest moment in Cosmopolis se numara doua gradinite, doua parcuri, o plaja privata pe malul lacului din apropiere, 27 de piscine exterioare, locuri de joaca pentru copii, numeroase restaurante si cafenele si noua sala de fitness inaugurata in 2019.

Vanzarile in cadrul Cosmopolis au inregistrat in 2019 o majorare de 18% comparativ cu anul anterior, ajungand astfel la 550 de tranzactii. "Rezultatele inregistrate in 2019 sunt foarte bune, mai ales daca tinem cont de inceputul de an anevoios, cu plafonarea gradului de indatorare si majorarea dobanzilor. 2020 a debutat intr-un climat general mult mai pozitiv comparativ cu 2019 si estimam ca vom inregistra si in acest an un rezultat excelent", a adaugat Gabriel Voicu.

In cadrul Cosmopolis sunt disponibile la vanzare peste 30 de tipuri de unitati rezidentiale, de la studiouri duble, cu doua camere si o suprafata construita de 52 de metri patrati, la un pret de 48.110 de euro + 5% TVA, si vile cu preturi incepand de la 95.000 de euro + TVA. SVN Romania este consultantul imobiliar si agentul exclusiv al Cosmopolis.

Situat in comuna Stefanestii de Jos, la limita cu comuna Tunari, ansamblul rezidential Cosmopolis se intinde pe o suprafata de 106 ha, iar intrarea se face din Linia de Centura. Ansamblul rezidential a fost inaugurat in anul 2009, cu o prima faza de aproximativ 450 de apartamente, amplasate atat in blocuri cu diverse regimuri de inaltime, cat si in vile gen duplex. Accesul in incinta este securizat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri