Pe terenul fostei fabrici de textile Zefirul din Vatra Luminoasa rasare un proiect de apartamente cu 7 etaje. Ce spun locuitorii din zona

Total Fidelity, companie in care actionar este omul de afaceri armean Agop Kirmiziyan, ridica un proiect rezidential cu blocuri de 5 si 7 etaje in sectorul 2 al Capitalei, pe Soseaua Iancului, nr. 90, potrivit unui proiect cu privire la aprobarea Planului Urbanistic Zonal, aflat in dezbatere publica pe site-ul Primeriei din Bucuresti. Pe respectivul teren, in suprafata de 21.977 mp, pe care va fi ridicat proiectul de apartamente, a functionat in trecut fabrica de textile Zefirul.

"Zona studiata prin PUZ se afla pe teritoriul administrativ al Sectorului 2, delimitata de la Nord de Soseaua Iancului, la Est si Vest de proprietati private si la Sud de o proprietate a statului, Scoana Gimnaziala nr. 49, si strada Vatra Luminoasa. Imobilul este inclus in Zona Protejata nr. 46 - Parcelarea Vatra Luminoasa", se arata in documentatia citata. Proiectantul este compania Urban Artgrid.

Tocmai aceasta situatie a atras criticile locuitorilor din zona, care, printr-o petitie denumita "Nu luati soarele din Vatra Luminoasa!" cer Primariei Municipiului Bucuresti sa "nu aprobe constructia unui bloc de 7 etaje la adresa Soseaua Iancului 90, pe spatiul fostei fabrici de confectii Zefirul, aceasta fiind o zona cu regim de inaltime protejat!".

Astfel, desi inaltimea maxima a admisa, potrivit prevederilor legate de zona protejata este de maxim 10 metri de la sol, in PUZ mentionat in documentatia citata inaltimea maxima propusa este de 30 metri. De asemenea, procentul de ocupare a terenului (POT) propus este de 48%, iar coeficientul de utilizare a terenului (CUT) este de 2,16 mp.ADC/mp.

"Proiectul incalca legea si calca peste dorintele persoanelor care locuiesc in zona. Constructia acestui bloc are o serie de efecte negative. Pentru locuitorii invecinati inseamna scaderea dramatica a gradul de insorire al locuintelor proprii. Pentru vecinii din cartier, acest bloc inseamna o aglomerare sporita a traficului in zona, trafic deja crescut din cauza proximitatii cu Mega Mall si Arena Nationala. Lipsa locurilor de parcare va fi si mai acuta, ceea ce va duce la aglomerarea cu masini parcate a tuturor trotuarelor din zona. Siguranta pietonilor va scadea, acestia fiind fortati sa ocoleasca pe carosabil masinile parcate pe trotuare", se mai arata in petitia locatarilor din zona.

Citeste si:
Ce locuinte poti cumpara cu maximum 20.000 euro
Ce locuinte poti cumpara cu...

Sursa foto: Google Maps
Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »



Setari Cookie-uri