Speedwell a mandatat compania de consultanță imobiliară Knight Frank să vândă clădirile de birouri și centrul sportiv, parte din proiectul imobiliar mixt, Record Park, din centrul orașului Cluj Napoca. Suprafața totală închiriabilă atinge 14.263 de metri pătrați, 207 locuri de parcare subterane și 291 de metri pătrați de spații depozitare subterane.

Speedwell este un dezvoltator imobiliar român deținut și condus de doi belgieni, Didier Balcaen și Jan Demeyere. Mandatul de vânzare include trei clădiri separate: două clădiri de birouri (o clădire nouă de birouri de clasa A, alături de o clădire istorică renovată) și o sală de sport cu piscină, dar exclude partea rezidențială.

“Durata medie până la expirarea contractelor de închiriere este mai mare de 5 ani (fără opțiuni de încetare înainte de expirare) în timp ce venitul net estimat pentru întreaga proprietate închiriată este mai mare de 2,7 milioane euro pe an. Tranzacția va presupune vânzarea acțiunilor deținute de dezvoltator (și nu vânzarea individuală a activelor), toate cele trei clădiri fiind deținute de aceeași companie”, a spus Valentin Lupu, associate director capital markets, Knight Frank România.

În afară de centrul sportiv, care este deja finalizat și funcțional din iunie 2019, celelalte două clădiri sunt preconizate să fie livrate în a două jumătatea a anului 2020. Unitățile rezidențiale se vor livra simultan cu mai sus menționatele clădiri de spații de birouri, dar nu fac obiectul acestui mandat de vânzare.

În timp ce proprietatea este deja preînchiriată în proporție de 84%, spațiul de birouri rămas, de aproximativ 2.500 mp, se va închiria până la livrare. Mai exact, centrul sportiv este închiriat de World Class (2.090 mp), clădirea istorică renovată este închiriată de către operatorul de restaurante, Stradale, și de către operatorul de spațîi de coworking, Stables, iar clădirea nouă de birouri are doi chiriași ancoră:
MHP Consulting (5.349 mp) și Yardi (3.450 mp).

Citeste si:
C&W: Tendinta proiectelor mixte s-a propagat si in orasele regionale
Mihaela Mihai, Cushman &...

"România este unul dintre liderii creșterii economice din Europa. După nouă ani succesivi de creștere a PIB-ului, România va deveni un magnet pentru investitorii străini și autohtoni, în active imobiliare, datorită, printre altele, celor mai mari randamente din Europa Centrală și de Est. Cluj Napoca îi calcă rapid pe urmele Bucureștiului, birourile fiind vedeta pieței de investițîi imobiliare de aici, cu tranzacții care au depășit 200 milioane de euro" a completat Roxana Bencze, COO Knight Frank România și Ungaria.

Speedwell a fost implicată, până acum, în peste 400.000 mp de proiecte de retail, birouri și rezidențial, iar în prezent are în construcție 56.000 mp de spațîi comerciale (birouri și retail) și peste 1.500 de apartamente, cu obiectivul de a dubla aceste cifre în următorii 4-5 ani, preferabil cu proiecte mixte în capitală și în principalele orașe regionale.

Knight Frank este cea mai mare rețea globală deținută privat în domeniul imobiliar. Având sediul central la Londra, Knight Frank operează în 512 birouri, din 60 de țări, pe șase continente și are peste 19.000 de angajați.

Citeste si:
Google se muta din Baneasa in centrul Capitalei in Unirii View
Google inchiriaza un etaj de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Bădescu: Au început să apară speculatorii de oportunități în piața imobiliară
Setari Cookie-uri