"Primele noua luni ale anului 2016 au insemnat o activitate intensa pe piata spatiilor de birouri, fiind tranzactionati aproximativ 230.000 metri patrati, ceea ce reprezinta 95% din suprafata inchiriata in intreg anul precedent. In acelasi timp, Calea Floreasca / Barbu Vacarescu devine zona cu cel mai mare stoc de birouri", a declarat Horatiu Florescu, CEO Knight Frank.

"O pondere de 33% din suprafata de 230.000 de metri patrati de spatii de birouri s-a tranzactionat in zona centru vest, urmata de zonele Dimitrie Pompeiu si Calea Floreasca / Barbu Vacarescu cu un porcent de 18% si respectiv 12%. Din punct de vedere al profilului chiriasului, 40% din suprafata inchiriata a mers catre sectorul IT&C", spune Horatiu Florescu (foto).

In opinia sa, "rezultatele au fost foarte bune si pe partea dezvoltarilor noi, in primele noua luni ale anului fiind livrate 9 cladiri de birouri cu o suprafata inchiriabila ce insumeaza 185.000 metri patrati. Ca urmare a acestor livrari, Calea Floreasca / Barbu Vacarescu devine zona cu cel mai mare stoc de birouri (405.000 mp), urmata de Central Business District - CBD (346.000 mp) si Dimitrie Pompeiu (300.000 mp)" arata reprezentantul Knight Frank.

Knight Frank, cea mai mare tranzactie din piata spatiilor de birouri in 2016

"Precum in anii precedenti si in 2016, in primele noua luni ale anului, Knight Frank România are cu cea mai mare cota de piata pe segmentul spatiilor de birouri, de 32%, intermediind peste 67.000 mp, printre care si cea mai mare tranzactie din piata: semnarea contractului de pre-inchiriere intre BCR si proprietarii proiectului The Bridge pentru o suprafata de aproximativ 20.000 mp", mai spune Horatiu Florescu.

Cu o vasta experienta in domeniul imoiliar, Horatiu Florescu, spunea, intr-un interviu acordat wall-street.ro in anul 2011, ca zona Cotroceni va deveni un nou pol de business, asta si datorita inaugurarii Podului Basarab si a accesibilitatii pe care zona o ofera.

"In urmatorii trei ani, in zona de Centru-Vest se vor afla 500.000 mp de birouri in dezvoltare. Tonul a fost dat de AFI Europe, dar si de proiectul SemaPark. Ma astept ca zona de Centru-Vest sa ajunga in 5-6 ani la jumatate din cat reprezinta in prezent zona de Nord si cat a reusit aceasta sa atinga in 15 ani. (…) Spre deosebire de nordul Capitalei, zona de Centru-Vest ofera o accesibilitate mai buna in cartiere foarte populate, asa cum este cazul Militari si Drumul Taberei. In plus, proximitatea fata de Politehnica, dar si apropierea de campusul de la Regie si infrastructura realizata prin Podul Basarab fac din aceasta locatie o dezvoltare ideala. Este mult mai usor de ajuns aici decat in Nordul Capitalei din aproape orice colt al orasului. Este o zona care ma astept sa creasca mult, fiind o zona aflata si in vizorul unor mari jucatori regionali, investitori cu greutate, care analizeaza posibile dezvoltari in tara noastra", spunea Horatiu Florescu si in martie 2016.

Knight Frank, desemnata "Best office agency of the year"

Recent, Knight Frank a primit distinctia "Best office agency of the year" in cadrul celei de a noua editie a Galei Premiilor Industriei Imobiliare CIJ, desfasurata recent in Bucuresti. Distinctia primita de compania de consultanta imobiliara s-a datorat rezultatelor obtinute de-a lungul anului 2016, pe segmentul inchirierii spatiilor de birouri.

  • In 2016 compania de consultanta si-a pastrat pozitia de lider pe piata inchirierii spatiilor de birouri locala, avand cea mai mare cota de piata, respectiv 32% si peste 67.000 de mp spatii de birouri inchiriati in primele noua luni ale anului 2016;
  • Cea mai mare tranzactie de spatii de birouri din 2016 i-a avut ca si consilieri pe consultantii Knight Frank Romania. Compania a intermediat cea mai mare tranzactie a anului 2016, prin care BCR a semnat un contract de pre-inchiriere cu dezvoltatorul imobiliar Forte Partners, pentru consolidarea unei parti din sediul central in proiectul The Bridge din zona Orhideelor;
  • Aceste rezultate au venit dupa un an 2015 foarte bun in care Knight Frank Romania a intermediat peste 80.000 mp spatii de birouri in peste 30 de tranzactii, incheind anul cu o cota de piata de 36%;
  • In cadrul aceluiasi eveniment premiul pentru tranzactia anului pe segmentul de birouri, "Best office lease of the year", a fost castigat de Genpact, pentru inchirierea a aproximativ 22,000 mp in Hermes Business Campus, trazactie intermediata de reprezentantii Knight Frank Romania.

Knight Frank este unul dintre cei mai mari consultanti imobiliari la nivel local, segment pe care concureaza cu alte nume mari asa cum este cazul Colliers International, CBRE, Jones Lang LaSalle (JLL) sau DTZ Echinox.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri