Robertino Georgescu şi Dan Drăgulin, doi investitori care în ultimii zece ani au construit şi vândut prin Metropolitan Developments mii de apartamente în zona de sud a Capitalei, pe rază localității Popești Leordeni, vor să ridice și în Pipera aproximativ 1.200 de apartamente, cu suprafețe cuprinse între 50 și 150 mp, printr-o investiție estimată de 150 milioane de euro.

Acest proiect este cel de-al 18 -lea ansamblu rezidențial dezvoltat de Metropolitan Developments, grupul care include Metropolitan Residence. Metropolitan Pipera este în faza de proiectare și se estimează că lucrările de construcție vor începe la sfârșitul acestui an.

În cadrul complexului rezidențial, care se va desfășura pe un teren de 3 hectare se prevede și realizarea unei zone comerciale și de servicii.

"Clienții din zona de nord a Capitalei sunt bine informați și au așteptări mari atunci când caută o locuință. Ce li se oferă în prezent sunt proiecte din segmentul middle, care au numeroase facilități și finisaje de calitate superioară. Cu proiectul Pipera, Metropolitan Developments merge spre zona premium. Randamentul la investițiile pentru închiriere este de aproximativ 8%, datorită companiilor care au birouri în zonă și care închiriază pachete de apartamente pentru angajați. De altfel, în zona de nord apar tot mai multe proiecte mixte rezidențial-birouri, pentru cei care lucrează în această arie atât de dinamică", declară Dan Drăgulin, acționar și co-fondator Metropolitan Developments.

În această perioadă, pe lângă acest proiect, Metropolitan Developments mai are în derulare patru mari ansambluri rezidențiale, în diverse faze de lucru: Metropolitan Viilor (200 de apartamente), Metropolitan Mihai Bravu (faza a ÎI-a cu 81 de apartamente) și Crown Towers (236 de apartamente).

Citeste si:
Constructor: Angajații vor fi trimiși în șomaj tehnic, dacă vom...
Constructor cu 250 de...

Crown Towers, anunțat la finele anului trecut, va fi realizat cu 100 de milioane de euro, în două etape, pe o suprafață totală de aproximativ 10.000 mp. În prima faza se vor construi 156 de apartamente, cu suprafețe cuprinse între 90 și 650 mp și un corp de clădire cu spații de birouri, care vor avea în total o suprafață de 4.530 mp. Prima faza se estimează că va fi finalizată până la sfârșitul anului 2021.

În cea de-a două etapă a proiectului, se vor construi apartamente și birouri, dar și un centru de agrement. Potrivit dezvoltatorului, Crown Towers se află în imediata apropiere a Cartierului Francez, de pe Șoseaua Nordului - Herăstrău.

Sursa foto: DreamcatcherDiana / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
CORONAVIRUS | Consultant: Nu este posibilă o prăbușire ca în 2008
Setari Cookie-uri