Restricțiile și măsurile de distanțare socială impuse de către autorități, în contextul epidemiei de coronavirus, nu i-au ocolit nici pe cei peste 10.000 de locuitori ai ansamblului rezidențial Cosmopolis, aflat în împrejurimile Capitalei. Și aici, deși lucrările de extindere continuă, străzile, aleile, terasele și magazinele nu mai sunt aglomerate, seara sau în weekend, iar activitățile de dezinfectare au loc săptămânal.

Situat în comuna Stefanestii de Jos, la limita cu comuna Tunari, ansamblul rezidențial Cosmopolis se întinde pe o suprafață de 106 hectare, iar la finele acestui an, proiectul, dezvoltat de către Opus Land, va ajunge la peste 4.100 locuințe finalizate, în urma unor investiții cumulate de peste 350 milioane euro.

Astfel, în timp ce parcurile și zonele verzi din cartier sunt goale din cauza epidemiei de COVID-19, cea mai mare agitație a rămas acum pe șantierul din cartier - unde se ridică noi blocuri și vile. Niciunul dintre cei peste 400 de angajați de pe șantier nu a fost trimis de Opus Land în șomaj tehnic, iar planul este ca până la începutul verii să fie finalizate 250 de noi unități locative.

Cosmopolis

Potrivit reprezentanților proiectului, imediat după izbucnirea crizei sanitare, vecinii din Cosmopolis au ajutat la reaprovizionarea supermarketului Carrefour.

Cosmopolis

"Oameni au ajutat la descărcarea camioanelor și ducerea produselor la raft. Totul pe bază de voluntariat. Iar tot locatarii sunt cei care au pornit din proprie inițiativă o campanie de ajutorare a persoanelor de peste 65 de ani. Mai precis, persoanelor vârstnice li se aduce la domiciliu mâncare, apă, medicamente, obiecte sanitare", au declarat aceștia pentru wall-street.ro.

CosmopolisÎn cartier, oamenii au afișat, de asemenea, desene și înscripții cu mesajul "Totul va fi bine" aferent acestei campanii globale. "E o inițiativă care a devenit virală în complex", arată reprezentanții Cosmopolis care adaugă faptul că mai mulți artiști, precum Rosario Internullo, care locuiesc în cartier organizează frecvent concerte gratuite pentru toți locatarii - la parterul blocurilor.

Cosmopolis

Autobuzele, igienizate la fiecare întoarcere din cursa către București

"În fiecare săptămână are lor dezinfectarea străzilor și trotuarelor, indiferent că e vorba de căile rutiere principale sau secundare. În plus, săptămânal are loc dezinfectarea tuturor scărilor de bloc. În urmă cu două săptămâni, au fost montate inclusiv dozatoare de dezinfectant în toate scările de bloc, respectiv mall-ul din complex", mai spun reprezentanții proiectului.

Cosmopolis

Aceștia adaugă faptul că aceleași măsuri de dezinfectare se aplică și showroom-ului, respectiv biroului de vânzări, iar vizitatorii primesc măști. "Inclusiv autobuzele cu care se realizează conexiunea cu Bucureștiul sunt igienizate la fiecare întoarcere din cursă".

Cosmopolis

Cosmopolis, primul "oraș" dezvoltat de la zero în România după Revoluție

"În ultimii 12 ani s-a dezvoltat și se va construi în continuare un adevărat oraș". Construcția "Cosmopolis va continuă încă cel puțîn 10 ani, la final urmând ca proiectul să fie primul oraș nou dezvoltat în țară în perioada post-decembristă", spunea la începutul acestui an Gabriel Voicu, director de vânzări SVN România și project manager Cosmopolis.

În luna martie, a fost finalizată construcția unei clădirii în care ar fi trebuit să funcționeze acum o școală primară de stat, prima de acest fel dintr-un proiect rezidențial local, aceasta fiind donată către autorități. La finalul verii trecute, în Cosmopolis a fost deschis și cel mai mare gym din București, care dispune 900 de metri pătrați, iar investiția a fost de 300.000 de euro.

CosmopolisDar, în contextul pandemiei de coronavirus, antrenamentele au fost în aer liber, în fiecare zi de luni și joi, prin rotație, spun reprezentanții Cosmopolis. "Instructorii de la gym merg în zona piscinelor, la parterul blocurilor, rezidenții ies pe balcoane și astfel au loc antrenamente atipice în aer liber. Până acum au avut loc antrenamente de zumba, gimnastică, aerobic și fitness. Acțiunea se numește ”Pop-up quarantine routine” și este transmisă inclusiv pe rețelele de socializare, astfel încât oricine poate să profite de experiența antrenorilor".

Cosmopolis

Ansamblul rezidențial a fost inaugurat în anul 2009, cu o prima faza de aproximativ 450 de apartamente, amplasate atât în blocuri cu diverse regimuri de înălțime, cât și în vile gen duplex. Printre facilitățile existente în acest moment în Cosmopolis se numără două grădinițe, două parcuri, o plajă privată pe malul lacului din apropiere, 27 de piscine exterioare, locuri de joacă pentru copii, numeroase restaurante și cafenele și noua sala de fitness menționată.

Cosmopolis

Vânzările în cadrul Cosmopolis au înregistrat în 2019 o majorare de 18% comparativ cu anul anterior, ajungând astfel la 550 de tranzacții.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri