Opus Land, dezvoltatorul turc al proiectului imobiliar Cosmopolis, a finalizat achiziția a încă 15,6 hectare de teren pentru extinderea ansamblului început acum 12 ani, în prezent unul dintre cele mai mari din împrejurimile Bucureștiului. Suprafața se adaugă unui alt lot de aproximativ 10 hectare achiziționat anul trecut.

"Continuăm să investim și ne propunem ca anul acesta să construim încă 500 de apartamente și vile, infrastructura aferentă unui adevărat oraș – și încă șapte piscine. Cererea de locuințe în Cosmopolis a rămas constantă, chiar și în aceste zile tulburi. Interesul major din partea celor care doresc să își achiziționeze o casă sau un apartament ne-au încurajat să continuăm expansiunea și să achiziționăm această suprafață mare de teren”, a declarat Ahmet Buyukhanli, președinte al Opus Land, dezvoltatorul Cosmopolis.

Potrivit calculelor wall-street.ro, valoarea tranzacției s-ar ridica la peste 4,6 milioane de euro, luând în considerare un preț mediu al terenurilor în zonă de 30 euro pe metru pătrat. Anul trecut, Opus Land a plătit pentru cele 10 hectare cumpărate suma de 12 milioane de euro.

Citeste si: Cum arată viața în izolare în primul "oraș" dezvoltat de la zero în România după Revoluție

În prezent, circa 10.000 de oameni locuiesc în Cosmopolis, potrivit Opus Land, care va investi, în acest an, peste 22 de milioane de euro în dezvoltarea proiectului. Ahmet Buyukhanli subliniază că odată cu achiziția celor 15,6 hectare de teren, s-a demarat procedura de proiectare a planului general, care va cuprinde: piscine, spații verzi, zone de relaxare și locuri de joacă.

”Recent am ales să sponsorizăm o soluție modernă de telemedicină, prin care rezidenții Cosmopolis au acces gratuit la servicii medicale. În perioada următoare vom inaugura al doilea drum de ieșire din proiect, spre localitatea Tunari", a declarat, de asemenea, Gabriel Voicu, vicepreședinte SVR România și project manager al Cosmopolis.

Situat în comuna Stefanestii de Jos, la limita cu comuna Tunari, ansamblul rezidențial Cosmopolis se întinde pe o suprafață de 106 hectare, iar la finele acestui an, proiectul, dezvoltat de către Opus Land, va ajunge la peste 4.100 locuințe finalizate, în urma unor investiții cumulate de peste 350 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri