WDP, dezvoltator belgian de spații logistice și industriale, va construi două unități de profil pentru Profi, una dintre cele mai mari rețele de supermarketuri din România, în Timișoara și Craiova, de 57.000 metri pătrați, respectiv 58.000 metri pătrați, a anunțat compania de consultanță imobiliară JLL România, care a reprezentant Profi în această tranzacție.

Proiectele anunțate vor avea în total 115.000 metri pătrați și vor fi realizate cu un buget de investiții de circa 70 milioane de euro. Tranzacțiile de până acum între WDP și Profi, în afară de cele două menționate mai sus, s-au materializat în 250.000 metri pătrați de spații logistice în București, Roman, Cluj, Craiova și Timișoara.

Însă, "cele două tranzacții marchează un maxim al acestui an și vin în contextul în care retailerii sunt interesați să-și eficientizeze cât mai mult lanțurile de distribuție prin stabilirea de hub-uri în punctele principale din țară astfel încât să acopere cât mai ușor și cât mai rapid nevoile rețelei de retail", potrivit JLL România.

Cu peste 1.250 de magazine prezente în 571 localități și o echipă de peste 20.000 de oameni, Profi este rețeaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografică din România.

Retail jobs

”Dacă Timișoara este deja o zonă logistică dezvoltată, proiectul din Craiova va fi primul parc logistic greenfield din zonă, așa cum au fost la timpul lor și centrele Profi din Cluj și Roman", a declarat Viorel Opaiț, business developer director JLL România.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri