Doar o treime din români locuiesc în apartamente față de 46% media la nivelul Uniunii Europene. Totodată, România are cea mai mare pondere de proprietari de locuințe din UE, chiriași fiind 4%, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat), informațiile fiind raportate pentru anul 2018, scrie G4Media.

Din cauza pandemiei de coronavirus, măsurile de distanțare socială impuse în toată Europa pentru a limita răspândirea virusului au obligat oamenii să stea acasă. În 2018, 46% din populația UE locuia în apartamente, în timp ce o majoritatea oamenilor locuiau în case. Peste o treime (35%) din populație trăia în case individuale și aproape o cincime (19%) locuia în case cu mai multe locuințe sau duplexuri.

Europa: casă sau apartament?

Apartamentele sunt preferate în nouă țări membre UE, în special în Letonia (66%), Spania (65%), Estonia (62%) și Grecia (61%). Cele mai mici ponderi au fost raportate în Irlanda (8%) și Olanda (20%).

În schimb, mai mult de două treimi din populație locuiește în case în Croația (70%), urmată de Slovenia (66%), România și Ungaria (fiecare cu 65%), Danemarca (53%), Polonia și Slovacia (fiecare cu 50%). Olanda (58%) și Irlanda (52%) sunt singurele state membre UE în care mai mult de jumătate din populație trăiește în case cu mai multe locuințe sau duplexuri.

În 2018, șapte din zece persoane (70%) din UE locuiau într-o casă sau apartament pe care îl dețineau. În 2018 au fost mai mulți proprietari decât chiriași în fiecare stat membru al UE, cu cele mai mari cote de proprietari în România (96%), Slovacia (91%), Croația și Lituania (fiecare cu 90%) și cele mai mici cote în Germania (51% ) și Austria (55%).

Citeste si:
Măsură extremă în NISA: primarul interzice locuitorilor să iasă din...
COVID-19 | Măsură extremă în...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
UE vrea să taxeze 70.000 de mari companii pentru acces pe piaţa unică
Setari Cookie-uri