Doar o treime din români locuiesc în apartamente față de 46% media la nivelul Uniunii Europene. Totodată, România are cea mai mare pondere de proprietari de locuințe din UE, chiriași fiind 4%, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat), informațiile fiind raportate pentru anul 2018, scrie G4Media.

Din cauza pandemiei de coronavirus, măsurile de distanțare socială impuse în toată Europa pentru a limita răspândirea virusului au obligat oamenii să stea acasă. În 2018, 46% din populația UE locuia în apartamente, în timp ce o majoritatea oamenilor locuiau în case. Peste o treime (35%) din populație trăia în case individuale și aproape o cincime (19%) locuia în case cu mai multe locuințe sau duplexuri.

Europa: casă sau apartament?

Apartamentele sunt preferate în nouă țări membre UE, în special în Letonia (66%), Spania (65%), Estonia (62%) și Grecia (61%). Cele mai mici ponderi au fost raportate în Irlanda (8%) și Olanda (20%).

În schimb, mai mult de două treimi din populație locuiește în case în Croația (70%), urmată de Slovenia (66%), România și Ungaria (fiecare cu 65%), Danemarca (53%), Polonia și Slovacia (fiecare cu 50%). Olanda (58%) și Irlanda (52%) sunt singurele state membre UE în care mai mult de jumătate din populație trăiește în case cu mai multe locuințe sau duplexuri.

În 2018, șapte din zece persoane (70%) din UE locuiau într-o casă sau apartament pe care îl dețineau. În 2018 au fost mai mulți proprietari decât chiriași în fiecare stat membru al UE, cu cele mai mari cote de proprietari în România (96%), Slovacia (91%), Croația și Lituania (fiecare cu 90%) și cele mai mici cote în Germania (51% ) și Austria (55%).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri