Veranda Mall, centru comercial dezvoltat in zona Obor din Capitala de catre familia Pogonaru, se așteaptă să atinga luni, 15 iunie, un trafic de vizitatori de cel puțin 70% dintr-o zi obișnuită de dinaintea pandemiei de Covid-19, in contextul in care și vremea va permite acest lucru.

"Ne așteptăm că majoritatea magazinelor să fie deschise săptămâna viitoare, inclusiv cele ale chiriașilor care vând servicii. Există posibilitatea ca unele să nu funcționeze la parametri normali chiar din prima zi, deoarece unii comercianți au preferat să fie mai precauți și să nu pregătească deschiderea până la apariția unor directive clare în acest sens din partea autorităților", au declarat reprezentanții Veranda pentru wall-street.ro.

Aceștia speră să poată funcționa cât mai curând și restaurantele și cinematografele, pentru că Cinemax să poată inaugura și restaurantul de la etajul al doilea, pe care îl va opera. "Acesta va avea și terasă, așa că va permite o experiență nouă și sigură chiar și pentru cei mai precauți dintre vizitatori".

Printre măsurile de protecție împotriva Covid-19, care sunt implementate deja în Veranda Mall, se numără:

  • control acces cu verificarea temperaturii la intrări, atât pentru angajați cât și colaboratori și clienți, indiferent de mijlocul de transport folosit pentru deplasare;
  • obligativitatea purtării măștilor pe toată durata vizitei, respectiv a programului de lucru.

Dispenserele cu dezinfectant erau deja prezente în centrul comercial, și am instalat în plus și automate pentru măști și dezinfectant la intrări. Suntem pregătiți de mai bine de o lună în acest sens, întrucât centrul commercial a funcționat parțial pe toată perioada pandemiei. Ce s-a schimbat în ultimele două săptămâni a fost extinderea acestor măsuri pe întreaga suprafață a mallului și pregătirea operațională corespunzătoare.

Reprezentanții Veranda Mall

Aceștia adaugă că a fost delimitat accesul și marcată distanța minimă de respectat prin autocolante la fiecare intrare, în spațiile comune, pe scările rulante și pe travelatoare, și au fost instalate / pregătite vizualuri care prezintă și reamintesc regulile care trebuie respectate în toate punctele cheie din centrul comercial. Pe toată durata programului de lucru regulile vor fi amintite și prin spoturi radio.

"Din punct de vedere operațional, am discutat cu toți colaboratorii și chiriașii, cărora le-am și pus la dispoziție sub formă unui ghid atât recomandările noastre privind gestionarea conformă a spațiilor proprii cât și regulile impuse pe durata stării de alertă pentru a ne asigura că totul va funcționa cât mai bine și cât mai sigur pentru toată lumea. În ceea ce privește curățenia, suntem pregătiți pentru dezinfectarea și igienizarea periodică a tuturor spațiilor comune, ceea ce facem deja pentru zonele deschise publicului în acest moment", au mai spus reprezentanții Veranda.

Mobilierul din spațiile comune, inclusiv mesele și scaunele din food court, vor reveni în mall și în amfiteatru de abia după ce va fi permisă explicit deschiderea restaurantelor, urmând normele în vigoare la momentul respectiv.

"Există o oarecare ambiguitate legislativă în acest sens, întrucât food courtul exterior nu este propriu zis o terasă, dar nici restaurant, însă preferăm să fim precauți și să mergem pe calea cea mai sigură pentru vizitatori și personal", au încheiat reprezentanții Veranda.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri