Toate magazinele din mall-urile dezvoltatorului IULIUS s-au redeschis

Toate magazinele din proiectele Palas Iași și Iulius Town Timișoara, dar și din rețeaua națională Iulius Mall din Cluj-Napoca, Suceava și Iași și-au reluat activitatea, potrivit dezvoltatorului IULIUS, iar măsurile de siguranță includ de la acțiuni de dezinfecție, implementarea unui program de tracking și sistem video online de verificare a gradului de ocupare, până la reorganizarea fluxurilor de acces, optimizarea calității aerului și purtarea obligatorie a măștilor.

În cele cinci mall-uri din portofoliul companiei IULIUS, reluarea activității tuturor celor peste 1.000 de retaileri s-a realizat fără impedimente. Regula generală este responsabilitatea, atât din partea retailerilor, care s-au pregătit pentru desfășurarea optimă a activității și adaptarea la noul context, dar și în rândul clienților, care au respectat măsurile de siguranță și distanțare fizică.

Procentul de redeschidere a spațiilor închiriate din cele cinci mall-uri din portofoliul IULIUS a fost de 100%. In următoarea lună avem peste 10 inaugurări de branduri internaționale, care erau planificate pentru perioada în care am avut restricții. Continuăm să monitorizăm evoluția întregului context, astfel încât să operăm la parametri optimi.

Sebastian Mahu, head of asset management IULIUS

Pe lângă shopping, puncte de atracție au fost și parcurile încadrate în proiectele mixed-use din portofoliu, dar și terasele cu deschidere spre grădini.

Citeste si:
IULIUS a început construcția unui nou mall: cum va arăta
IULIUS a început construcția...

Citește și: Iulius și CCIR pregătesc o investiție de 3 MLD. euro în dezvoltarea unui proiect imobiliar gigant in Capitala

IULIUS a implementat un pachet de peste 40 de acțiuni de prevenire și măsuri de distanțare fizică în rețeaua sa de mall-uri.

Fluxurile de intrare/ieșire sunt reorganizate diferențiat, iar la intrare sunt termoscannere pentru monitorizarea temperaturii, covoare profesionale impregnate cu substanțe active, dispensere cu dezinfectant și personal instruit pentru a monitoriza respectarea normelor de siguranță. Accesul este permis doar cu purtarea măștii de protecție, iar la intrări sunt amplasate automate cu mănuși, măști și dezinfectant, pe care clienții le pot cumpăra.

Pentru menținerea distanțării fizice, este implementat un sistem de tracking care permite raportarea densității în timp real și acces video online pentru vizualizarea gradului de ocupare pentru mall și parc, capacitatea lifturilor este limitată, fluxul pe scările rulante și fixe este diferențiat pentru urcare/coborâre, iar în zonele de așteptare există semnalistică ce evidențiază păstrarea distanței.

Citeste si:
Zara Home deschide primul magazin din regiunea de nord-est a țării
Primul Zara Home din regiunea...

Totodată, sistemul de ventilație funcționează cu un procent de 100% aer proaspăt, fără recirculare. Se desfășoară acțiuni permanente de dezinfecție, iar zonele de contact direct, cum sunt mânerele ușilor, sunt securizate cu folie nanoseptică cu funcție de autocurățare.

În plus, acțiunile de dezinfecție prin nebulizare se realizează săptămânal. De asemenea, pentru o bună informare a clienților, pe toate suporturile media sunt afișate recomandările pentru vizitatori, care vizează respectarea măsurilor de siguranță și de distanțare fizică. Mesajele rulează și prin intermediul sistemului radio intern. Măsuri de protecție au fost luate și pentru parcuri, acolo unde vor fi montate stații mobile de dezinfecție, iar băncile sunt dezinfectate în permanență.

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri