Cați bani face anul acesta Dorinel Umbrărescu, cel mai puternic constructor român

Aproape 2 miliarde de lei. La atât se ridică valoarea celor trei contracte pe care și le-au adjudecat în iunie firmele de construcții deținute de familia Umbrărescu: lotul Zimbor-Poarta Sălajului, parte din Autostrada Transilvania, pentru care s-a și semnat contractul de proiectare și execuție, și tronsoanele 3 și 4 din Drumul expres Craiova-Pitești, unde contractele vor fi semnate luna aceasta, dacă rezultatele licitațiilor nu sunt contestate.

Iulie ar putea fi o altă lună norocoasă pentru firmele „regelui asfaltului”, așa cum a fost supranumit Dorinel Umbrărescu. Specialiștii din Compania de Drumuri ar trebui să anunțe câștigătorii pentru alte două mari proiecte: lotul 1 al drumului expres Brăila-Galați și centura Galațiului, proiect estimat la peste 950 de milioane de lei, scrie G4Media.ro.

Cunoscut ca fiind „unul dintre cei trei regi români ai asfaltului” – alături de Dan Besciu (Euroconstruct Trading ’98) și Costel Cășuneanu (Pa&Co International), împreună cu care a lucrat la construcția tronsonului Moara Vlăsiei-Ploiești, parte din autostrada București-Ploiești – Dorinel Umbrărescu este, însă, singurul care a reușit să-și țină firmele pe linia de plutire și să evite insolvența. Acum, cele trei firme controlate de familia Umbrărescu – Tehnostrade, Spedition UMB și SA&PE Construct – sunt printre marile companii de construcții, care lucrează în România.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri