Lucrurile par să revină la normalitate, antreprenorii și-au reluat activitate, industria HoReCa e readusă la viață odată cu deschiderea hotelurilor, a pensiunilor, a restaurantelor și a teraselor. Munca de acasă a început să fie tot mai mult înlocuită cu cea dinaintea crizei sanitare, respectând, desigur, normele de igienă și de distanțare socială.

În contextul dat, dacă încă de anul trecut voiai să accesezi un credit ipotecar sau unul de tipul Prima Casă pentru a-ți cumpăra o locuință, poți să reiei acest plan. Deși foarte mulți potențiali clienți speră că prețurile caselor vor scădea semnificativ și că piața imobiliară va traversa o perioadă de criză, nu există nicio statistică oficială în acest sens. În plus, de ce să aștepți după o previziune sau să te ghidezi după zvonuri, când ai putea ca, peste câteva luni, să fii la casa ta și să alegi mobila, să amenajezi dormitorul sau să alegi tapetul pentru sufragerie?

Dacă ai vizat deja o zonă, poți începe să explorezi ofertele de garsoniere și apartamente, în funcție de bugetul disponibil. Totodată, deși probabil ți s-a mai spus, ia în considerare avantajele locuitului într-un cartier rezidențial, mai ales dacă ești părinte sau ai în plan să ai copii:

Servicii de pază

Un cartier rezidențial are printre facilități servicii de pază și monitorizare video. Cel puțin un paznic va fi la dispoziția locatarilor 24 de ore din 24, oricine va intra în cartier va trebui să se legitimeze, accesul rezidenților se va face pe bază de cartelă. În acest fel, mai ales dacă ai copii, nu există niciun risc în ceea ce privește siguranța lor. Totodată, posibilitatea ca locuința să fie vreodată spartă este minimă sau redusă la zero.

Iluminat

Într-un cartier rezidențial, poți să ieși fără grijă noaptea până la colțul blocului, la magazinul non-stop, să cumperi popcorn și înghețată. Întreg ansamblul este iluminat stradal, iar dacă ai frică de întuneric în general, o poți înfrunta fără probleme. Totodată, atunci când vei pleca către aeroport, în miez de noapte, pentru a lua avionul către destinații de vacanță, va fi liniștitor să ieși din bloc și în jurul tău să nu fie beznă.

Facilități

Pe lângă spațiul generos, locurile de joacă special amenajate pentru copii, într-un cartier rezidențial există facilități de fitness, piscine exterioare, zone comerciale integrate, axate pe furnizarea de servicii complementare locuitorilor, precum şi grădinițe private. Astfel, vei economisi mult timp, nemaifiind nevoie să faci un drum până la sala de fitness sau la magazin până în centru.

Spații verzi

Într-un cartier rezidențial, spațiul verde este unul generos, iar angajații se vor ocupa de întreținerea plantelor, ceea ce înseamnă că toate spațiile verzi vor fi întreținute cu grijă. Astfel, nu va trebui să întreții tu grădina din fața blocului sau să te preocupe întreținerea ei, apariția buruienilor, deficitul de apă. În plus, încă din faza de proiectare, într-un asemenea loc sunt plantați mulți arbori, un motiv în plus să-ți dorești să locuiești într-un paradis verde. Totodată, copiii vor avea spațiul lor de joacă, cu tobogane, leagăne, trambuline și piste pentru biciclete.

Atunci când te decizi să cumperi o locuință, trebuie să te gândești la toate aspectele, fiind o hotărâre care îți va influența pe termen lung existența. Important e ca, indiferent de eforturi, să ai parte de condiții și să fii mulțumit atât de casă, cât și împrejurimi. Tocmai de aceea, un cartier rezidențial este o soluție pentru toate temerile tale, mai ales că, astăzi, dezvoltatorii imobiliari nu mai practică prețuri prohibitive.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri