Dezvoltatorul de proiecte rezidențiale, Impact Developer&Contractor, își continuă dezvoltarea pe plan național printr-un nou proiect la Constanța și două proiecte la Iași. Timișoara este de asemenea în vizorul companiei.

Deși Bucureștiul rămâne principalul pol de dezvoltare al companiei, Impact și-a extins activitatea și în afara Capitalei, prima ieșire în afara Bucureștiului fiind făcută în 2004 cu proiectul rezidențial Boreal, proiect finalizat prin construirea a 180 de vile în Constanța.

Anul acesta compania a demarat lucrările pentru un nou proiect rezidențial, Boreal Plus, care va fi dezvoltat pe patru hectare de teren și va include 18 vile și 676 apartamente estimate a fi livrate după cum urmează: 18 vile în 2021, 344 apartamente (fazele 1 și 2) în 2021-2022 și 334 apartamente (fazele 3 și 4) în 2023-2024. Valoarea de piață a proiectului este de aproape 63 milioane de euro.

Cele 18 vile sunt deja în construcție cu termen de finalizare în luna mai a anului viitor. Construcția unei astfel de vile are în jur de 176 mp construiți pe un teren mediu de 350 de mp, parter plus etaj, iar prețul mediu cu TVA inclus va fi de 300.000 euro.

Retail jobs

“În prezent există cerere pentru 12 vile, dar nu vedem o problemă în valorificarea acestora. Credem că vilele se vor vinde toate anul viitor. Există o tendință de creștere pentru achiziția de case. În funcție de oraș, anul acesta, în pandemie, cererea a crescut cu 40-60% pentru vile”, a declarat Gheorghe Iaciu, acționar majoritar Impact pentru wall-street.ro.

Prima faza de construcție a apartamentelor din ansamblul Boreal Plus a fost demarată în această lună iar partea de pre-vânzare va începe în curând. Pentru prima etapa termenul de execuție este ianuarie 2022.

Anul trecut, într-o tranzacţie evaluată la 3,19 mil. lei plus TVA, Impact a vândut către retailer-ul german Kaufland un teren de aproximativ 1.9 hectare aflat în imediata proximitate a complexului rezidențial. “Împreună cu ei vom dezvolta partea de infrastructură a proiectului care sperăm că va reprezenta un accelerator pentru tot cartierul Tomis din care face parte”, a adăugat Iaciu.

Citeste si:
Prețurile în zona Aviației au crescut cu 40% pe segmentul rezidențial
Prețurile în zona Aviației...

Proiectul Boreal Plus se adresează segmentului premium al pieței rezidențiale și oferă un standard de locuire occidental, prin clădiri dezvoltate inteligent și facilități de top integrate.

De la Constanța la Iași

Extinderea proiectelor la nivel național va continua și anul viitor când compania speră să primească autorizația de construcție și să demareze lucrările unui ansamblu rezidențial la Iași, în zona Copou, proiect care va fi construit după modelul Greenfield Băneasa.

“Iașiul este un pol de concentrare e resurselor umane tinere datorat poate și prezenței Amazon prin Centrului de Dezvoltare Amazon. Noi credem că Iașiul are potențialul cel mai mare, și are resursa umană calificată, disponibilă. Orașul este condus bine, există infrastructura necesară iar autorizațiile au fost acordate în concordanță cu nevoia orașului”, a declarat Iaciu.

Citeste si:
VIDEO | George Simion, stropit cu cerneală la o manifestație a AUR...
VIDEO | George Simion,...

Reprezentantul Impact a făcut o comparație între Iași și Cluj, orașul cu cel mai pare preț pe metru pătrat al locuințelor.

“La Cluj a fost o strangulare pe partea de aprobări, comparativ cu cererea din piață, Clujul a avut puțină ofertă și multă cerere. Acesta este unul dintre motivele care au împins în sus prețurile locuințelor. Este adevărat că în Cluj se câștigă cu cel puțin 10% mai bine decât în Iași dar acest lucru nu ar justifica creșterea prețurilor de la simplu la dublu. Eu sper că în viitor se vor lua decizii care vor echilibra cererea cu oferta “, a explicat Iaciu pentru wall-street.ro.

Primul proiect pe care compania Impact îl va dezvolta la Iași, Greenfiled Copou, este amplasat pe un teren de 4,9 hectare și va avea trei faze de dezvoltare cu finalizare în 2024, valoarea proiectului fiind de aproximativ 116 milioane de euro.

Citeste si:
Brandul ZARA aduce un nou concept de magazin în Constanța, la City...
Brandul ZARA aduce un nou...

“Etapa 1 cuprinde 1.100 de apartamente dar intenția noastră este de a construi un proiect de anvergură care să evolueze spre 2.000-3.000 de apartamente”, a declarat Iaciu.

Compania intenționează să mai achiziționeze un teren la Iași, în zona centrală, cu scopul de a implementa un proiect rezidențial după modelul Luxuria Residence. “Terenul pe care îl avem în vedere are 3,1 hectare, pe malul Bahluiului. Obiectivul nostru este sa începem construcția peste 3 ani. Momentan pe teren este o fabrica ce urmează să se relocheze, este un proces mai amplu”, a explicat Iaciu.

Acesta a declarat că un alt oraș vizat de compania pe care o deține este Timișoara, oraș în care se poată deja discuții pentru un posibil parteneriat.

Impact Developer & Contractor SA este singurul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București. Societatea a dezvoltat 16 ansambluri rezidențiale în București și în țară, însumând peste 450.000 de mp construiți și peste 4.000 de unități livrate.

Citeste si:
Impact cumpără în Iași un teren de 2,6 hectare pe Dealul Copou
Impact cumpără în Iași un...
Sursa foto: Compania
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri