Impact Developer & Contractor demarează plasamentul privat de acțiuni prin care sunt oferite spre vânzare 48 de milioane de acțiuni ale societății Star Residence Invest, la prețul unitar de 0,218 lei. Compania Star Residence Invest are în prezent un patrimoniu format din 14 apartamente și 26 de parcări, acestea fiind în exploatare în baza unor contracte de închiriere pentru o perioadă de 5 ani, care asigură un randament brut de 11% / an.

Dezvoltată de Impact Developer & Contractor, compania Star Residence Invest este prima societate de tip REIT (Real Estate Investment Trust) care va fi listată la Bursa de Valori București.

Plasamentul se adresează unui număr de maxim 150 de investitori, iar compania are o capitalizare anticipată de minim 2 milioane de euro. În cazul în care subscrierile vor fi mai mari decât cantitatea oferită la vânzare, se va suplimenta oferta, emitentul oferind spre subscriere acțiuni nou emise în vederea majorării capitalului social într-o limită maximă de 100 de milioane de acțiuni.

Majorarea de capital are în vedere accelerarea planului de dezvoltare a afacerii, la acest moment, fiind în faza de analiză mai multe proiecte de investiții capabile să genereze Emitentului un grad de ocupare și randamente din închiriere ridicate.

Plasamentul privat este intermediat de către BRK Financial Group și se derulează până la data de 18 decembrie 2020. Ulterior vor fi începute demersurile în vederea listării acțiunilor la Bursa de Valori București.

Star Residence Invest își propune ca listarea să aibă loc în termen de o lună de la finalizarea plasamentului privat, astfel ca în luna ianuarie, acțiunile care vor avea simbolul REIT să fie disponibile pentru tranzacționare.

Citește și: Premieră: Un fond care se bazează pe ”foamea” de chirii a românilor va fi listat săptămâna viitoare pe bursă

Star Residence Invest este un SPV (Special Purpose Vehicle) dezvoltat de Impact Contractor & Developer, ce funcţionează pe baza unor strategii şi principii similare cu ale REIT-urilor din străinătate și are drept scop strângerea de capital în vederea achiziţionării de imobile rezidenţiale, pretabile închirierii, îndeosebi în principalele centre universitare ale României, precum Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara sau Constanţa.

Impact Developer & Contractor SA este singurul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București. Printre proiectele de referință ale dezvoltatorului se numără Greenfield Băneasa și Luxuria Residence. Ca parte a strategiei de extindere la nivel național, anul acesta, Impact a demarat construcția unui proiect rezidențial premium în Constanța, Boreal Plus, proiect mixt format din 18 vile și 673 de apartamente, construit pe o suprafață de 43.000 mp, ce va fi finalizat în 2024. De asemenea, Impact continuă extinderea la nivel regional și demarează Greenfield Copou, în Iași. Lucrările vor începe în anul 2021, cu termen de finalizare în 2024, fiind construit în trei faze. Proiectul cuprinde în total 1.100 de apartamente, construite pe o suprafață de 48.685 mp.

Sursa foto: Compania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri