Agenția imobiliară Blitz, cu birouri în Cluj și Brașov anunță deschiderea primului birou la București și unui al doilea birou în Brașov. Planurile companiei includ acoperirea principalelor centre economice din țară în următorii trei ani.

Anul 2020 a fost un an dificil pentru toate sectoarele economiei. Dar poate mai puțin dificil pentru sectorul imobiliar. Fie că vorbim de rezidențiale sau de birouri, dezvoltatorii și-au continuat proiectele și chiar au lansat unele noi, proprietarii de imobile au mai redus sau nu chiriile, iar centrele logistice au avut poate cel mai bun an al lor.

Lucrurile nu par să stea prea rău nici pentru agențiile imobiliare, așa cum este și cazul Blitz, care acoperă momentan două orașe mari din țară, în Cluj și Brașov și și-a anunțat planurile de deschidere a primului birou la București și unui al doilea birou în Brașov.

“Încă dinainte de declanșarea pandemiei am trasat un plan de extindere pe piețe noi în următorii 3 ani și continuăm acest demers. Țintim cu prioritate principalele centre economice ale țării care au piețe imobiliare cu potențial de creștere sustenabilă pe termen lung. La selecția viitoarelor locații, am luat în calcul mai mulți factori care țin atât de specificul piețelor locale și de potențialul local al business-ului, cât și de indicatori macroeconomici de la nivel regional”, a declarat pentru wall-street.ro, Cătălin Priscorniță, CEO Blitz.

Potrivit acestuia, deschiderea primului birou din București și celui de-al doilea din Brașov se va realiza până la finele anului, concentrarea maximă în această perioadă fiind pe deschiderea biroului din București.

“Știm că ne așteaptă o piață plină de provocări, dar și de oportunități, și suntem pregătiți ca în plină perioadă de restricții să facem acest pas important. Intenționăm ca într-o perioadă de trei ani să o deservim complet cu mai multe birouri”.

Cătălin Priscorniță, CEO Blitz

Extinderea companiei în afara Clujului a fost făcută în 2019, prin deschiderea primului birou de la Brașov. “Anul acesta am decis să completăm portofoliul de locații cu încă un birou la Brașov, deoarece am sesizat potențialul mare al zonei, ce a atras investitori cu vizibilitate, atât pe sectorul rezidențial cât și pe sectorul comercial”, a adăugat reprezentantul Blitz.

Compania vrea să realizeze această extindere printr-un model propriu de business. “Astfel, planul este să deschidem direct noi birouri, în cadrul cărora să extindem gama de servicii integrate, dar și să sprijinim, printr-un sistem flexibil de francizare, deschiderea de noi birouri de către viitorii noștri parteneri locali”, a mai spus Priscorniță.

Potrivit acestuia, investiția pentru deschiderea fiecărui birou ajunge la 20.000 de euro, fiind incluse cheltuielile de amenajare și administrative, precum și funcționarea operațională în primele luni. Pe lângă suma inițială se adaugă și investițiile legate de instruirea și pregătirea agenților, și formarea lor profesională continuă, plus toate serviciile operaționale specifice funcționării unei agenții imobiliare: recrutare și formare, call center, juridic, marketing, consultanță financiar-bancară, etc.

“Atunci când am demarat acest proiect, am făcut o analiză riguroasă a oportunității de extindere, dar și a potențialelor provocări legate de extindere. Avem în plan să deschidem zeci de birouri în 2021, distribuite echilibrat în toate cele trei regiuni istorice, iar întreaga echipă va crește la peste 600 de persoane”, a explicat Priscorniță.

2020 versus 2021

Reprezentantul Blitz consideră că 2020 este un an atipic din mai multe puncte de vedere, cu un context unic, deoarece peste restricțiile din cel de-al doilea trimestru s-au suprapus alegerile locale, iar acum alegerile parlamentare, precum și încetinirea globală a economiei europene, iar parcursul pieței în prima parte a anului viitor va depinde foarte mult de încheierea acestui an, precum și de evoluția evenimentelor din săptămânile următoare.

“Un scenariu optimist ar fi ca imediat după alegeri să se formeze un guvern care să conducă rapid, prin politici bine direcționate, spre o ieșire din stagnarea economică, plus ridicarea restricțiilor sanitare la nivel mondial și național. Acest scenariu ar duce la reluarea rapidă a creșterii pieței. În mod similar, scenariul mai puțin favorabil ar putea fi dat de prelungirea incertitudinii politice după alegeri, plus prelungirea restricțiilor la nivel internațional și local, fapt care ar putea prelungi stagnarea, ar adânci problemele unor sectoare economice, și ar afecta și piața imobiliară. Ca și punct de pornire, noi estimăm mici corecții în piață în primele luni din 2021, într-o marjă de 5-10%”, a concluzionat Prisconiță.

Sursa foto: Compania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri