Dezvoltarea proiectului Envogue Residence din Capitală se află sub lupa autorităților locale, după ce Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a fost sesizat în legătură cu legitimitatea unor lucrări de construcție în cadrul complexului, dar acest caz pare să fie mult mai complicat.

În urma controlului efectuat de primarul Ciprian Ciucu, alături de reprezentanții Poliției Locale, s-a dovedit că dezvoltatorul nu avea toate autorizațiile necesare pentru a continua dezvoltarea ansamblului rezidențial, care urma să ajungă la un total de 484 de apartamente.

”Sectorul 6 nu este sat fără câini!”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook, denunțând efectuarea ilicită a unor noi lucrări în cadrul complexului, în care fuseseră deja finalizate mai mult de 300 de apartamente.

Acest caz i-a ridicat mai multe semne de întrebare primarului Sectorului 6 al Capitalei, care pare preocupat nu doar de activitățile dezvoltatorului, ci și de activitatea celor aflați în subordinea sa.

„Am luat Poliția Locală cu mine și m-am dus sa verific (dacă are autorizație de construcție). Nu are. Dar are posibili complici la serviciul de urbanism al primăriei, pentru că petițiile, în loc să fie direcționate către poliția locală și alte instituții abilitate, erau direcționate către… firma care s-a apucat să construiască ilegal. Noaptea minții. Urmează o anchetă”, a mai scris primarul în postarea prin care atrăgea atenția publicului asupra cazului descoperit.

După primele investigații, Ciucu a început să aibă îndoile legate și de cei din Poliție

Contactat de wall-street.ro, Ciprian Ciucu s-a arătat deranjat că a trebuit să afle despre problemele legate de lucrările din Envogue Residence pe căi oficiale, alimentând suspiciunile acestuia în legătură cu unii angajați din Primărie, dar ridicând un semn de întrebare și în dreptul celor din cadrul Poliției.

„Am fost înștiințat pe cale informală. Cum căile formale erau blocate, aceasta a fost singura cale prin care informațiile puteau ajunge la mine. Cel mai probabil, având sprijin, dezvoltatorul a demarat lucrările spunând: «lasă că lucrurile merg și așa» (fără autorizație). Dar eu nu voi permite așa ceva”.

Primarul Sectorului 6 este determinat să rezolve problema acestui proiect neavizat, dar și de a rezolva problemele legate de integritatea a celor care lucrează atât în interiorul Primăriei de sector, în special în cadrul serviciului de urbanism, dar și în cadrul Poliției Locale.

„Tot ce s-a întâmplat, m-a făcut să mă gândesc la cât de mult mă pot baza pe susținerea celor care vor trebui să investigheze aceste cazuri, pentru că în momentul de față am îndoieli legate integritatea unora, atât în rândul de oamenilor mei, cât și în rândul celor din cadrul Poliției Locale. Tot ce pot spune în momentul de față este că, la mine nu merge cu șpăgi. Eu nu voi lua niciodată nicio șpagă”, a subliniat Ciprian Ciucu.

Vor mai urma controale

În urma acestui caz, primarul Sectorului 6 ne-a mai spus că va rămâne cu un ochi pe astfel de activități și că vor mai fi efectuate astfel de controale astfel încât să se asigure că niciun dezvoltator nu-și va mai permite să construiască în afara legii.

Referitor la eventualele măsuri care vor putea fi luate împotriva dezvoltatorului, în legătură lucrările neautorizate, Ciprian Ciucu ne-a spus că sunt două opțiuni.

”Prima opțiune este aceea de a amenda compania și de a-i trimite să-și ia autorizațiile necesare, dacă se încadrează în normele legale. Cea de doua opțiune, dacă nu vor obține autorizația legală, va fi aceea de a-i forța să astupe groapa pe care deja au făcut-o acolo și să remedieze perimetru”, a precizat edilul.

Sursa foto: Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri