Una dintre cele mai importante alegeri pe care vei fi nevoit să le faci în momentul în care te decizi să achiziționezi un aparat de aer condiționat este legată de tipul său. În mod clar vei lua în calcul și aspecte precum destinația aparatului de aer condiționat, fie el de uz casnic sau comercial, dar și capacitatea necesară spațiului pentru o climatizare eficientă. Pentru uz casnic există două opțiuni mari și late: aer condiționat split si multi split.

În cele ce urmează vei descoperi ce este un aparat de aer condiționat multi-split și ce avantaje prezintă, pentru a putea lua o decizie pe deplin informată.

Ce este un aparat de aer condiționat multi split

Spre deosebire de sistemele de aer condiționat single split, cele multi-split înglobează două sau mai multe unități interioare și o singură unitate exterioară. Această opțiune este preferabilă celei single split deoarece ajută la răcirea mai multor camere prin intermediul unui singur sistem și reduce spațiul ocupat în exteriorul clădirii de unitățile exterioare. Chiar dacă un astfel de sistem este format din mai multe unități, acestea pot fi controlate în mod independent. În plus, unitățile exterioare permit instalarea unor unități interioare de capacități diferite sau chiar din game diferite.

Avantajele unui aparat de aer condiționat multi split

În cele ce urmează îți vom explica de ce merită să investești într-un aparat de aer condiționat multi split.

Vei economisi spațiu

Designul arhitectural și în consecință lipsa de spațiu pentru montarea mai multor unități exterioare de aer condiționat pot fi o problemă atât pentru firme și companii, cât și pentru persoanele fizice. O altă situație este cea în care mai mult de o unitate poate dăuna aspectului unei clădiri, fapt care merită de asemenea luat în calcul. Astfel, prin instalarea unei singure unități, aspectul exterior al imobilului este alterat în mod minimal.

Vei economisi bani

Datorită multiplelor posibilități de configurare, a opțiunii de a instala tipuri diferite de unități interioare, cu capacități diferite și funcții diferite, vei beneficia în mod garantat de economie de energie și o clasă de eficiență energetică superioară. Consumul eficient de energie electrică se datorează sistemului de volum variabil al agentului frigorific, ce poate asigura temperaturi diferite în încăperi diferite, prin redistribuirea căldurii. Astfel, aerul din încăperi va fi recirculat, fără aport de aer din exterior. Chiar dacă montarea va costa mai mult din cauza procesului complex, eficiența energetică ridicată va amortiza aceste cheltuieli în timp.

Te vei bucura de versatilitate

Probabil cel mai important avantaj oferit de unitățile multisplit este chiar multitudinea de combinații în care sistemul poate fi configurat. Practic, o singură unitate exterioară poate susține unități interioare din game diferite, fiecare unitate interioară cu capacități și funcții diferite, perfecte pentru nevoile de climatizare din fiecare cameră. Astfel, ai opțiunea de a răci sau încălzi fiecare cameră după bunul plac, unitățile fiind setate și funcționând independent.

De exemplu, un dormitor cu dimensiuni reduse va necesita o unitate mai mică și mai silențioasă decât cea prezentă într-o sufragerie spațioasă. În plus, poți alege mărimea și/sau culoarea fiecărei unități interioare pentru a se potrivi cu designul oricărei camere.

Alege unitățile multi split dacă vrei să ai control deplin asupra temperaturii din fiecare cameră și în același timp să economisești energie.

Sursa foto: climatico.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri