Aerul condiționat nu mai reprezintă de mult un lux, ci o necesitate, odată cu temperaturile tot mai ridicate înregistrate pe timp de vară (și nu numai). Dacă decizi ca a venit momentul să faci o investiție în confortul tău personal din zilele toride, iată câteva recomandări de care poate vei dori să ții cont.

Tipuri de aparate de aer condiționat din care să te inspiri:

  1. Unitate interioară tip split pe perete

Este cel mai popular tip de aparat de aer condiționat.

  1. Unitate tip casetă

Unitățile de aer condiționat tip casetă se pot monta doar pe tavan sau plafon fals.

  1. Unitate tip consolă

Unitățile interne tip consolă sunt amplasate vertical pe perete, deasupra pardoselii, și au avantajul de a nu pune în contact direct aerul tratat cu oamenii, animalele și plantele din casă; curentul de aer este directionat uniform de-a lungul pereților în patru direcții (sus, jos, stânga, dreapta).

  1. Unitate tip duct

Aparatele tip duct sunt, probabil, cea mai elegantă soluție, de unde și prețurile extrem de piperate; montajul se realizează de regulă în plafonul suspendat sau într-un spațiu tehnic dedicat, pentru a nu fi vizibil. Este un model folosit de obicei în spații comerciale sau în spații mari de lucru. Distribuția aerului se face prin tubulaturi și prin intermediul unor grile de diverse tipuri și dimensiuni.

  1. Unitate plafon & podea

Concepute pentru o funcționare cu eficiență energetică ridicate, unitățile pentru podea și plafon sunt ideale pentru spații rezidențiale sau comerciale, unde spațiul este restrâns. Acest tip de aparat poate fi poziționat într-un mod discret sub tavan sau pe podea.

  1. Unitate portabilă.

Un aparat de aer conditionat portabil este potrivit pentru încăperi cu suprafețe până în 25 mp și oferă climatizare eficienta și mobilitate într-o singură unitate. Dispozitivul nu are unitate exterioară și are funcții de răcire, încălzire și ventilare, dar și de dezumidificare. Montajul presupune doar poziționarea aparatului lângă o fereastră, pentru scoaterea furtunului de aer cald ce trebuie evacuat.Un aparat de aer conditionat portabil este potrivit pentru încăperi cu suprafețe până în 25 mp și oferă climatizare eficienta și mobilitate într-o singură unitate. Dispozitivul nu are unitate exterioară și are funcții de răcire, încălzire și ventilare, dar și de dezumidificare. Montajul presupune doar poziționarea aparatului lângă o fereastră, pentru scoaterea furtunului de aer cald ce trebuie evacuat.

În funcție de suprafața de montare, unitatea interioară de aer condiționat poate fi pentru perete, pentru plafon fals, pentru podea sau pentru tavan.

Criteriile după care este bine să te ghidezi în căutările tale pentru un aparat de aer condiționat sunt:

  • performanța energetică a aparatului, adică cât de economic este aparatul de aer condiționat atunci când funcționează;
  • suprafața și numărul de încăperi care necesită climatizare (sistem split sau sistem multi split);
  • capacitatea sistemului (cu cât este mai mare, cu atât poate deservi o suprafață mai mare);
  • funcțiile aparatului;
  • silentiozitatea aparatului;
  • prețul aparatului și garanția oferită.

Climatico are în oferta sa aparate de aer condiționat pentru toate buzunarele și nevoile, începând de la 1399 lei. Companie cu obiect de activitate lucrări de instalații sanitare, de încălzire și de aer condiționat, Climatico pune la dispoziția clienților aparate de aer condiționat de calitate și oferă reduceri consistente de pret chiar și în plin sezon cald, când cererea crește considerabil.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri