Primarul Sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, a anunțat că au început dezbaterile pentru dezvoltare noilor Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) sectoriale, ce va fi finalizat pe parcursul acestui an și i-a invitat pe locuitori să participe la dezbateri.

„Garantez că tot procesul va fi transparent și participativ, realizat cu implicarea cetățenilor din zonă. Zona 17 este teritoriul Sectorului 6 cuprins între bd. Ghencea (sud), bd. Timișoara (nord), str. Valea Oltului (est) și Șoseaua de Centură (vest).

De ce începem cu Zona 17? Simplu: aici avem în acest moment cea mai mare presiune de dezvoltare din Sectorul 6. Cred cu tărie că dezvoltarea nu trebuie condusă de dezvoltatorii imobiliari, primăriilor revenindu-le doar niște roluri reactive, de simpli notari care să ia act de ceea li se pune sub nas”, a anunțat edilul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit anunțului său, Primăria Sectorului 6 va gândi dezvoltarea Zonei 17 din toate punctele de vedere, pe baza standardelor de urbanism moderne.

PUZ sector 6(sursa foto: Facebook - Ciprian Ciucu)

„Dezvoltarea haotică generează costuri, externalități nedorite în calitatea vieții oamenilor și în bugetul Primăriei. Dezvoltatorii vând mii de apartamente, aglomerează zone, fac profit, apoi, oamenii, cumpărătorii de bună credință, vin la primărie să le facă grădinițe, creșe, școli, spitale, să le tragă utilități, să le facă străzi și parcuri. Bugetul de investiții al primăriei nu ține pasul nici pe departe cu bugetele cumulate ale dezvoltatorilor”, a mai scris Ciprian Ciucu.

Edilul Sectorului 6 a anunțat că dezvoltatorii vor fi tratați ca parteneri în dezvoltare, vor fi consultați și ascultați.

„Dăm drumul acestui PUZ, astăzi, când PUZ-urile sunt suspendate, tocmai pentru a nu bloca dezvoltarea, dar cu mesajul ferm că nu mai merge ca până acum. Oameni buni, veți fi chemați să participați, să vă implicați și, chiar, dacă situația o impune și cădem de acord, să donați un teren pentru un parc sau să construiți o școală.

NU vrem viitoare ghetouri, cu blocuri dense din care să vezi programul TV al vecinului, vrem locuire de calitate cu funcțiuni urbani clare!

În perioada următoare vom organiza mai multe runde de consultare, dar începem cu aplicarea unui sondaj on-line, pe care vă rog să îl completați dacă locuiți în Zona 17 sau în jurul acestei zone”, le-a mai transmis edilul locuitorilor din Sectorul 6.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri