Românii se îndreaptă tot mai mult către apartamentele cu suprafețe mai mari decât în locuințele din care caută să se mute, ceea ce a dus la o creștere a mediei valorii de achiziție a unui imobil în 2021.

Potrivit unei analize realizate de agenția imobiliară 24REAL, o creștere accentuată a fost înregistrată în sectorul rezidențial, cu un interes mai mare pentru apartamentele cu 2 și 3 camere, prețul achiziției unui imobil situându-se, în medie, la circa 100.000 de euro.

„Piața imobiliară și-a continuat creșterea și în semestrul al doilea. Preferințele clienților au fost apartamentele cu 2 și 3 camere. (…) Majoritatea caută suprafețe mai mari decât cele actuale în care locuiesc și, bineînțeles, se orientează cu precădere spre acele proprietăți care dispun de balcoane sau terase, acestea devenind un criteriu definitoriu în opțiunile clienților. Bugetul mediu alocat pentru o proprietate s-a situat la circa 100.000 euro, prețul fiind într-un continuu trend crescător”, a declarat Oscar Răceanu, Head of Residential Division în cadrul agenției.

Cât poate dura procesul de achiziție

În ceea ce privește durata de la care un imobil este listat în ofertă și vândut, reprezentanții agenției susțin că aceasta variază între 2 săptămâni și cel mult 2 luni, în funcție de prețul cerut, de zonă sau de complexitatea actelor ce trebuie obținute în procesul de achiziție, respectiv vânzare, după caz.

„Avem listate imobile cu prețuri cuprinse între 50.000 și 200.000 de euro care sunt cele mai căutate din portofoliul nostru și care au un orizont mai scurt de vânzare decât în cazul celor cu prețuri mai ridicate. Proprietățile cu valori de peste 500.000 de euro au o perioadă mai lungă de tranzacționare, motivul fiind atenția sporită a clienților la astfel de proprietăți, în ceea ce privește poziționarea într-o zonă exclusivistă, atenția la detalii, finisaje, calitate, facilitați etc.”, a adăugat Oscar Răceanu.

Retail jobs

Sursa foto: Shutterstock
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri