Curtea de Apel București a decis anularea Planului Urbanistic Zonal al Primăriei Sectorului 3. Decizia instanței este definitivă și blochează astfel betonarea mai multor spații verzi și construirea unor imobile cu apartamente, scrie Digi24.ro.

Procesul a fost inițiat de mai mulți cetățeni. Planul era aprobat de Consiliul General al Primăriei București în ianuarie 2019. Acesta ar fi permis construirea unor blocuri de 10 etaje în parcul Constantin Brâncuși și a altora, cu înălțime de până la 45 de metri înălțime, pe suprafața care a fost retrocedată din Parcul IOR. Alte blocuri urmau să fie ridicate în zone cu case din Sectorul 3.

În 26 februarie 2021, majoritatea PNL-USR din Consiliul General, la propunerea primarului Nicușor Dan, a aprobat suspendarea cu un an a Planurilor Urbanistice Zonale pentru Sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6.

"Este un punct de cotitură în dezvoltarea urbană a Bucureştiului. Ani de zile au prevalat interesul privat şi diferite reţele de interese în faţa interesului public. Am spus şi o repet: urbanismul ultimilor ani a fost o golănie", a declarat Nicușor Dan după suspendarea PUZ-urilor..

Sursa foto: FOTO: Facebook Robert Negoiță

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri