Vacanțele din sezonul rece și orice absență îndelungată ne pun aproape mereu în fața unei dileme: ce să facem pentru a proteja locuința de pericolul înghețului, fără a fi nevoiți ulterior să plătim facturi exorbitante?

Nu toți avem pe cineva care să aibă grijă de locuință, iar încălzirea acesteia, chiar și în cazul unei absențe de câteva zile, necesită timp și energie. Resideo, un furnizor important de soluții de confort și securitate pentru locuințe, poate oferi sfaturi utile în astfel de situații.

Iată, așadar, trei acțiuni care permit protejarea locuinței și a sistemului de încălzire de pericolele înghețului, evitând supraîncărcarea facturilor de energie la întoarcerea din vacanțe.

1. Etanșați bine ușile și ferestrele

Asigurați-vă că ușile și ferestrele sunt bine izolate, împiedicând pătrunderea aerului rece. Lipsa unei izolări corecte poate provoca pierderi importante, inclusiv financiare. Vremea poate fi imprevizibilă în această perioadă, precum și la trecerea dintre două anotimpuri, cu diferențe importante de temperatură, chiar și pe parcursul aceleiași zile. O bună izolare permite menținerea unei temperaturi adecvate la interior și reducerea costurilor de încălzire. De asemenea, izolarea termică bună a pereților exteriori și a acoperișului micșorează pierderile de căldură și poate reduce facturile cu încălzirea locuinței cu 20-30% anual.

2. Când nu sunteți acasă păstrați temperatura interioară la valori medii

Este o greșeală pe care mulți români o fac, în special cu gândul de a economisi la maximum cât sunt plecați. Nu este recomandat să opriți centrala când plecați de acasă. Este suficient să vă asigurați că aveți constant la interior o temperatură între 10 și 15 grade Celsius. Astfel, puteți evita acumularea de umezeală sau chiar igrasie în camere. Pentru stabilirea automată a temperaturii din camere folosiți un termostat. Există acum chiar modele care vă permit să aveți temperaturi diferite pentru fiecare cameră în parte, în funcție de dimensiunea locuinței. În loc să opriți și reporniți centrala, este preferabilă asigurarea unei temperaturi interioare optime, constante.

3. Un termostat inteligent permite economii și de 40%

Modelele moderne de termostate permit stabilirea temperaturii dorite chiar și de pe telefonul mobil. Este și cazul soluției evohome de la Resideo. Un procent de aproape 82% din valoarea facturilor la energie este reprezentat de costul încălzirii locuinței și al producerii apei calde menajere. Controllerul evohome permite diminuarea acestei valori cu circa 40%. De asemenea, oferă avantajul de a putea stabili o temperatură diferită pentru fiecare cameră, indiferent cât de mare este locuința. Evohome oferă posibilitatea configurării a 12 zone diferite de încălzit, oferindu-vă control deplin, facturi mai mici și confort optim.

Importanța sistemelor de zonare

Termostatele sunt o soluție ideală pentru asigurarea unei temperaturi potrivite în orice moment, indiferent dacă locatarii sunt sau nu acasă. Faptul că evohome oferă posibilitatea de a crea zone diferite de încălzit asigură un control total în alegerea temperaturii pentru fiecare dintre acestea, ceea ce se traduce prin costuri mai mici și confort sporit.

Gestionarea programului de încălzire este posibilă acum de oriunde, cu ajutorul unei simple aplicații de mobil. Termostatul asigură confortul dorit și un consum redus de energie, mai ales când nu sunteți acasă pentru perioade mai îndelungate. Evohome poate crea 12 zone diferite de încălzire, de exemplu o temperatură specifică pentru bucătărie, alta pentru sufragerie, dormitoare, baie, holuri, etc. Obțineți astfel cele mai bune condiții de confort în camerele pe care le folosiți cel mai des și plătiți doar cât este necesar, fără risipă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri