Procesul de mobilare a unei locuințe poate avea consecințe extrem de durabile asupra felului în care dumneavoastră și familia dumneavoastră vă veți simți în noul cămin. Cu alte cuvinte, dacă doriți un mediu plăcut, primitor și sănătos, trebuie neapărat să investiți în mobilă de calitate. Sugestia noastră este să alegeți mobilă la comandă, din lemn masiv. În cele ce urmează vă vom explica și de ce!

Lemnul masiv are o tradiție în spate

De-a lungul anilor, mobilierul a fost realizat aproape exclusiv din lemn masiv, PAL-ul sau MDF-ul fiind variante ceva mai noi. Nimeni nu poate nega numeroasele avantaje ale lemnului masiv, mai ales dacă luăm în calcul istoria acestuia. Dacă mobilierul din lemn masiv beneficiază de o întreținere corectă, acesta poate face parte din familia dumneavoastră pe termen lung, astfel bucurând și servind și generațiile următoare.

Mobilierul din lemn masiv este deosebit de versatil

Contrar concepției populare, mobilierul din lemn masiv nu trebuie să fie doar maro. Adevărul este că mobilierul din lemn masiv este deosebit de personalizabil, fie că vorbim de cel pe comandă care poate fi prelucrat după stilul și gusturile clientului sau cel de serie care la rândul său poate avea mai multe culori. În funcție de finisajele alese, mobila din lemn masiv poate avea orice culoare își dorește cumpărătorul, de la nuanțe obișnuite de alb, bej sau negru, până la culori intense precum roșu sau albastru. Desigur, dacă vă doriți ceva cu adevărat special, puteți opta și pentru mobilier pictat manual.

Mobilierul din lemn masiv este deosebit de durabil

Nici măcar nu încape comparație între mobilierul din lemn masiv și variantele din PAL sau MDF. Pe lângă faptul că mobilierul din lemn masiv este deosebit de rezistent, acesta este și foarte ușor de întreținut. Lemnul nu suferă din cauza acțiunii timpului și nici nu se modifică în urma acțiunilor mecanice aplicate asupra lui. Așadar, fie că vă așezați, depozitați materiale, mutați mobila sau întreprindeți alte acțiuni, mobilierul din lemn masiv nu va avea de suferit.

Mobilierul din lemn masiv este ușor de întreținut

Tot ce trebuie să faceți pentru a vă asigura că mobilierul dumneavoastră arată la fel de bine mereu este să-l ștergeți din când în când de praf cu o cârpă moale. Evitați să curățați lemnul cu apă deoarece aceasta va fi absorbită foarte ușor. În schimb, puteți folosi diverse lacuri, spray-uri speciale sau ceara de albine pentru curățare și/sau întreținere, în funcție de specificațiile producătorului.

Mobilierul din lemn masiv este sănătos pentru întreaga familie

Poate cel mai important avantaj al mobilierului din lemn masiv este faptul că nu reprezintă un pericol pentru membrii familiei dumneavoastră, fiind un element natural. Spre deosebire de PAL sau MDF, care conțin formaldehidă sau ftalați, lemnul masiv este perfect sigur. Astfel nu vă expuneți pe dumneavoastră sau pe cei mici la riscul de a dezvolta alergii sau afecțiuni mult mai grave, precum cancerul. Îndreptați-vă atenția către producători care oferă finisaje 100% organice din apă și uleiuri naturale, finisaje certificate Greenguard Gold.

Piața românească oferă opțiuni diversificate și de calitate

Din fericire, mobilierul românesc din lemn masiv, de tradiție, oferă o largă paletă de opțiuni pentru satisfacere gusturilor dumneavoastră. Puteți foarte bine să mizați pe originalitatea autohtonă și să achiziționați piese care sunt căutate și pe piețe mult mai competitive, de exemplu cea din Statele Unite.

Dați o șansă mobilierului din lemn masiv, eventual la comandă și vă garantăm că nu veți regreta!

Sursa foto: rominafurniture.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri