Peste 27.000 de locuințe sunt în construcție în acest moment în București și împrejurimi, acesta fiind cel mai mare număr de locuințe aflate în construcție în regiune din istoria modernă a pieței rezidențiale locale, se arată într-un raport companiei de consultanță imobiliară SVN Romania.

Înregistrarea acestui rezultat va depinde de menținerea ritmurilor de dezvoltare și de rapiditatea și eficiența proceselor de înregistrare și raportare a unităților rezidențiale finalizate. Acest rezultat ar fi similar cu cel înregistrat în 2021, când s-a stabilit un record de locuințe finalizate în București și Ilfov: 22.010 de apartamente și case, conform datelor Institutului Național de Statistică (INS).

Dintre locuințele aflate în construcție, aproximativ 21.000 de case și apartamente ar putea fi livrate în acest an potrivit raportului de piață ”Romania Residential Market Genome 2022” realizat de SVN Romania.

Procentul majoritar al acestor locuințe noi au fost deja precontractate de către cumpărători însă există și un număr ridicat de proiecte noi, unele și cu peste 1.000 de locuințe, a căror construcție a început în 2022 sau ar urma să înceapă în perioada imediat următoare.

Retail jobs

”Piața rezidențială și-a dovedit reziliența în toată această perioadă recentă și a continuat să înregistreze creșteri potrivit statisticilor oficiale, atât în primii doi ani de pandemie cât și în ultimele săptămâni. Proiectele rezidențiale atent concepute și cu echipe de vânzări specializate vor înregistra rezultate bune și în perioada următoare ia 2022 are premisele, analizând datele și indicatorii actuali, să fie un nou an cu rezultate satisfăcătoare pentru sectorul rezidențial din România”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, Andrei Sârbu, CEO al companiei de consultanță imobiliară SVN Romania.

A crescut și numărul tranzacțiilor în primele trei luni ale acestui an

Numărul de locuințe vândute în primele trei luni din acest an în București și Ilfov, a crescut cu 16% comparativ cu primul trimestru din 2021, potrivit statisticilor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Citeste si:
Răzvan Voicu: Prețurile la imobiliare nu au unde să scadă
reConstruct | Răzvan Voicu,...

Dacă 2022 a debutat cu o ușoară scădere, de 0,5% în ianuarie comparativ cu ianuarie 2021, a numărului de apartamente și case vândute în București și împrejurimi, datele ANCPI arată că luna februarie a adus o creștere anuală de 20,1% a vânzărilor de locuințe iar în martie s-a înregistrat o creștere de 24,6% comparativ cu martie 2021, în ciuda contextului internațional. Rezultatul poate fi considerat cu atât mai bun cu cât aproape fiecare lună din 2021 - cu excepția lunii octombrie – a stabilit un record absolut de vânzări de locuințe în București și împrejurimi.

În 2021 au fost finalizate cu 5,6% mai multe locuințe în București și împrejurimi comparativ cu anul anterior, potrivit datelor INS, în timp ce numărul de case și apartamente vândute în regiune a fost mai mare cu aproape 37% comparativ cu 2020, conform ANCPI. Concomitent, numărul de locuințe vândute în 2021 la nivel național a fost cu 48,7% mai mare față de rezultatul din 2020, mai arată raportul SVN.

Citeste si:
Studiu: Aproape 50% dintre chiriașii din România întârzie cu plata...
Studiu Kastel Group: Aproape...

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri