Mulți dintre noi am început, mai ales din anii de liceu și facultate, să locuim singuri, și fiind din familii cu venituri modeste, în mod clar nu ne permiteam să ne cumpăram un apartament, cu atât mai mult o casă și apelam astfel la soluții alternative aduse de spațiile de locuit de închiriat. Puteam alege între căminele studențești ce aparțineau școlilor și universităților sau cele private precum și între chirii la o garsonieră, apartament sau casă, singuri sau alături de alte persoane. Iar în timp, o dată ce obțineam și un loc de muncă și începeam să avem un venit constant, ne gândeam, așa cum o fac și mulți alții acum, la a ne cumpără propria locuință. Pentru început, raportat la un cuplu de doua persoane poate, chiar și o garsoniera sau un apartament mai mic cu doua camere par suficiente însă pe măsură ce familia se mărește, este nevoie ceva mai spațios, unde fiecare să aibă la dispoziție un spatiu personal dar să existe în același timp și loc pentru mai multe lucruri.

Așadar, alegerea cea mai buna este constituita de o casa, chiar daca aceasta are un preț mult mai mare, dublu în cele mai mult cazuri, fata de un apartament. Cu toate acestea, o casa oferă și mai multe avantaje și foarte puține dezavantaje, comparativ cu un apartament.

Una dintre cele mai vizate zone din tara în ceea ce privește oportunitățile de lucru precum și nivelul de trai este cea a capitalei. Astfel, persoane din toate zonele tarii vin aici atât pentru munca cât și pentru studii iar în timp aleg să se stabilească aici. Astfel, suprafață locuita a orașului a crescut mult mai mult în ultimii zeci de ani și exista atât noi complexe de apartamente cât și de casa și vile, pentru cei ce au la dispoziție un buget ceva mai mare. Astfel, cei ce doresc să obțină o locuință moderna, comoda și care să ofere toate necesitățile de care ar avea nevoie o familie, pot alege varianta de vile Nordului, în zona Mogoșoaia.

Printre putinele dezavantaje ale unei case, începând cu acestea, se numără distanta care trebuie parcursa până în centrul orașului, unde probabil că se afla locul se munca al unei persoane, instituții importante și alte repere de interes. Asta pentru că, desi și în zonele ceva mai centrale încă există spații disponibile, prețurile acestora nu sunt disponibile decât celor ce au la dispoziție un buget cu adevărat mare și astfel, cei ce optează totuși pentru o casă, aleg ceva care să se afle la marginea orașului și de unde astfel au de parcurs un drum ceva mai lung. Cu toate acestea, nu este vorba despre mult timp în plus, complexele rezidențiale având drumuri și căi de acces pietonale bine amenajate care să nu permită formarea ambuteiajelor și a a glomeratiei.

În ceea ce privește avantajele, acestea sunt destul de multe însă le vom enumera pe cele mai importante și mai cunoscute, precum un spatiu util mult mai mare, atât în interiorul locuinței cât și în afara, prin prezenta unei parcări private, a unei curți și chiar a unei grădini, posibilitatea de a realiza diverse evenimente și activități chiar și cu un nivel de sunet mai ridicat, fară a deranja vecinii, posibilitatea de a realiza diverse modificări, reparații, schimbări, mult mai ușor.

Fie că alegem să cumpăram un teren de casa și să o ridicam noi așa cum ne dorim sau să cumpăram una deja ridicata și chiar și echipata cu tot ceea ce este nevoie, am ajunge să cheltuim cam la fel de mult însă în cazul celei deja finalizate nu ne mai rămâne decât să ne mutam în ea pe când în celalalt caz ar putea dura ceva mai mult până să putem locui în aceasta, în funcție de ce ne dorim să obținem dar și de ce modificări mai pot apărea pe parcurs.

O problema care intervine în cazul unei case este numărul de nivele. Este adevărat că una clasica, cu un nivel ar fi ceva mai diferit în aceasta perioada în care cei mai mulți doresc case cu doua, chiar 3 nivele, incluzând aici și podul, și cu un număr prea mare de camere. Cu toate acestea, daca vorbim despre un compex rezidențial, să avem o casa cu un nivel înconjurată de casa cu mai multe nivele nu ne aduce avantaje, blocând mult spatiu vizual. Exista fară îndoială momente în car ne dorim să stam pe mansarda și să ne uitam în zare, la oraș sau spre alte orizonturi și nu am putea face asta decât daca am avea la dispoziție o casa cât mai înalta dar totuși nu prea înalta, daca nu ne dorim asta.

Pentru a manageria cât mai bine spațiul disponibil, în multe cazuri, firmele care se ocupa de realizarea spatiilor rezidențiale pentru case le pun la dispoziție clienților atât case sau vile de tip single cât și duplex, acesta din urma făcând referire la doua locuințe amplasate fix una lângă alta, despărțite doar printr-un zid, asemeni a doua apartamente, am putea spune.

Într-un oraș precum București este nevoie de acces cât mai rapid și spre aeroport sau gara dar și spre mijloacele de transport în comun interne, precum metrou, tramvai, autobuze. Așadar, și aceste aspecte contează în alegerea unei zone cât mai bune pentru a ne achiziționă o locuință.

Așadar, o casa este o alegere mult mai buna decât un apartament iar o vila este o varianta chiar și mai potrivita, oferindu-ne spatiu util pe mai multe nivele precum și o vedere mai buna a împrejurimilor.

Sursa foto: pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri