4 motive pentru care romanii ar trebui sa renunte cat mai repede la vechiul apartament

Atunci cand doresc sa se mute intr-o noua locuinta, argumentele romanilor tin, de cele mai multe ori, de nevoia de spatiu si de o imbunatatire a calitatii vietii. Avantajele sunt, insa, mult mai numeroase, iar cumpararea unui apartament nou vine la pachet cu o serie de avantaje care transforma achizitia intr-o investitie foarte profitabila.

1. Cumpararea unui apartament nou este o afacere

Un apartament vechi isi pierde valoarea de piata de la an la an. In aceasta privinta, o locuinta este foarte asemanatoare unui autovehicul, chiar daca devalorizarea ei este mult mai lenta in comparatie cu cea a unei masini noi. Materialele din care apartamentul a fost construit se invechesc odata cu trecerea timpului, iar instalatiile sanitare si electrice se degradeaza constant. Invechirea apartamentului devine o problema si mai importanta daca proprietarul doreste sa-l lase mostenire copiilor sai.

Economisirea banilor prin achizitionarea unor locuinte noi este considerata, in prezent, ca fiind mai profitabila decat investitia in aur. Americanii stiu asta mai bine decat oricine. Conform unui studiu citat de publicatia BloombergView, americanii cu venituri mari au declarat ca sunt mai inclinati sa investeasca in imobiliare, deoarece, din experienta lor, considera ca acestea sunt mult mai profitabile.

2. Preturile locuintelor sunt in crestere

In 2015, pretul locuintelor in Cluj-Napoca, Timisoara si Suceava a crescut cu 10%, in timp ce in Bucuresti cresterea inregistrata a fost de 4,9%. Preturile locuintelor sunt in crestere de la an la an. Daca trendul preturilor se pastreaza, un apartament care costa 70.000 de euro in ianuarie 2016 va costa aproape 89.000 de euro peste cinci ani. Din aceste cifre deducem ca persoanele care doresc sa-si cumpere o noua locuinta ar trebui sa se grabeasca. In primul rand, banii pe care ii au la dispozitie ar putea deveni insuficienti peste cativa ani. In al doilea rand, putine investitii pot produce 19.000 de euro (conform exemplului de mai sus), intr-o perioada de doar cinci ani.

In plus, nu toate apartamentele noi sunt scumpe in acest moment. Dupa cum vedem la doamnaghicaplaza.ro, pe piata imobiliara exista si apartamente noi de 89 mp care sunt vandute cu 66.000 de euro, iar locuinta vine la pachet cu acces controlat, paza permanenta, spatii verzi si gradini interioare, loc de joaca pentru copii, clinica medicala, supermarket, salon de infrumusetare si asistenta tehnica non-stop.

Citeste si:
Platforma imobiliară care îți cumpără apartamentul cu bani cash în...
Platforma imobiliară care îți...

3. Ne pandeste pericolul unui mare cutremur

Statisticile ne spun ca un mare cutremur va avea loc la un moment dat in Romania. Daca blocul in care locuiesti se afla pe lista revizuita a imobilelor expertizate tehnic cu privire la riscul seismic, publicata de Primaria Municipiului Bucuresti pe pmb.ro, este cazul sa te muti cat mai repede intr-un apartament nou. Un om petrece in propria casa aproximativ 50% din timpul vietii, de aceea rezistenta seismica a locuintei este foarte importanta.

4. „Calitatea” locatarilor se va imbunatati

Nivelul educatiei celor care locuiesc in acelasi bloc cu noi este foarte important, deoarece locatarii unui imobil formeaza o comunitate mica si cu o mare putere de influenta asupra vietilor noastre. Multi dintre noi se confrunta sau s-au confruntat la un moment dat cu inundatii, cu zgomote de bormasina, cu certuri intre locatari sau cu muzica data la maximum la ore nepotrivite. Aceste probleme dispar in momentul in care decidem sa ne mutam intr-o noua locuinta aflata intr-un bloc nou construit. In astfel de blocuri se muta, de obicei, persoanele care isi doresc o schimbare in bine in privinta nivelului de trai, care vor sa isi intemeieze o familie intr-un mediu civilizat si sa isi parcheze masina intr-un loc special gandit pentru asa ceva.

Citeste si:
Motivele pentru care șoferii nu se gândesc să cumpere o mașină...
Motivele pentru care șoferii...

Sursa foto: Creative Commons


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri